| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Severní Americe - USA

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 30351  [Dalších 30261 >>]
Gabulina,Eliska a Alenka 3543

Re: Skolni obedy

1.8.2008 16:16:19
My pijeme vodu z kohoutku - u nas tece dobra. Ja spis potrebuju nejak zabalit vodu dcerce do skoly a nebo nam na vylety.

Zasjaj, diky za informace R^

Miso, jo sport je drahy... ale my zase setrime jinde a navic si privydelavam uklidem 2x tydne, takze zatim stihame. Ale ty mas 3 deti, tak to je taky rozdil.

Nevim, kam ti deti chodi cvicit, ale zkus se podivat u vas na high school, jestli tam neni nejaky sport pro deti. U nas je plavani v YMCA a na high school a neda se to srovnat. Na high school je primo plavecky oddil, daleko lepsi treneri a cenove to vychazi o hodne lip. Pokud holky chodi plavat cely rok, 3x tydne, tak platim za obe 700 dolaru - je to i spojistenim a chodi nam plavecky casopis.

Gymnastiku u nas zruzili, tak jezdim do vedlejsiho mesta - sila, pri tom jak je benzin drahy ;((
Nelie 25076

Re: Skolni obedy

1.8.2008 14:51:32
Manzel neni Cech, takze jsem si zvykla jist v poledne studene a k veceri normalni teple jidlo. Dcera si uz dela obedy do skoly sama a vetsinou si namaze neco na chleba, k tomu nejaky cereal bar, ovoce, zeleninu...Ve skole maji moznost nakupu jidla a to si vetsinou koupi ceasar salad, ktery ma moc rada.
Oba s manzelem pracujeme pres 50 hodin tydne, takze na vareni moc casu neni. Hodne vyuzivam polotovary z Cosco (jsou kvalitni a dobre) nebo navarim do mrazaku a pak jen ohrivam. A tloustka - manzel i dcera jsou spis moc hubeni, ja zacala vic bastit na nocnich sluzbach a tak jsem nabrala, ale katastrofa to taky neni. Fast food nam nechutna, takze to mame vyhodu :)))
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 11599

Re: Skolni obedy

1.8.2008 14:10:44
Tak my taky pijeme tu vodu,co mame doma v tvrdym plasatu-kupujeme do toho vodu v plastu a prelevame.
Pred mesicem jsem koupila Britu a do ni spoustu filtru,ze budeme pit prefiltrovanou vodu z vodovodu.Ale to se neda pit.Chutna to fakt hnusne.

Ja holky taky vedu ke sportu.Obe chodi do Little gym,na nic vic nejsou penize.Driv chodily na plavco,ale ted v lete chodi do bazenu se mnou...
Uvidime,co od podzimu.Stoji to vsechno sileny penize:(.
Zasjaj. 54917

Re: Skolni obedy

1.8.2008 6:07:20
Gabi, uz jsem tu,
ty SIGG flasky jsou lehky plechovy jako cutory, material jako plechovky na colu, ten povlak vnitrku nevim, co je, prej je to vyrobni tajemstvi;) tvrdi, ze to stoprocentne nic nepousti.
Pak jsem videla podobny flasky, ale jiny znacky, ty byly nerezovy masivnejsi..
Vsi co, ja nejsem zadnej odbornik na plasty, cetla jsem o tom jen nekolik clanku, nejsem zadna autorita na slovo vzata, takze nevim...ale ciste svym laboratornim citenim bych rekla, ze to v mrazaku rozhodne nevadi, nevadi v suchu, nevadi, pokud to nedavas na prudke slunce nebo nezahrivas. Nic tekuteho nebo jen mazlaveho - pak se jaksi ten plast nema v cem rozpoustet a jak uvolnovat.

Ja uz nevim, kde jsem to cetla o tech mekkych flaskach, to je v cem je balena voda jednorazove, ma to #1, najdes to cislovani dycky zespodu vyrazene. Uz si to zduvodneni presne nepamatuju, ale je to mene trvalivy plast, neni vhodny na opakovane pouzvani, jak uz je poznat, ze je to mekky, pak to asi i pousti. Takove ty trochu tvrdsi jako treba na mliko, ty jsou #2 a ty snad taky nevadej...pokud sidobre pamatuju. Mne nejvic stve, ze v praci a je to vsude mozne, jsou takove ty obrovske banadasky s vodou na stojanu s kohoutkem, vis co myslim, pro osvezeni pracujicich, to proste cely den piju a mistni Polandspring doadavaj ty barely s vodou na ty stojany a ty jsou prave z toho plastu #7. Muj sef tvrdi, ze nejzdravejsi je pit vodu z vodovodu, ktera nebyla nikde uskladnena, a invvestovat do jejiho zkvalitneni. On sam si zjistil, co mu doma yece za vodu a zasadil se o zlepseni cisticky ve svem mestecku, ale co nam tece z vodovodu v kuchyni, ja samozrejme netusim, Ale asi je fakt, nejlepsi si poridit nejakou tu domaci cisticku. Hele takhle to vypada, ze jsem posedla zdravym zivotnim stylem, ale prave ze vubec.

POsli fotky, jak se buduje kuchynka!!!! No vy asi opravdu zijete velmi zdrave, kdyz nekupujes zadne procesovane potraviny, ale vsecko cerstve. Ja se stravuju hlavne po restauracich a kavarnach, domaci stravy je tak ctvrtina a to jeste tvorena bramburky, cervenym vinem a zmrzlinou :-©
Gabulina,Eliska a Alenka 3543

Re: Skolni obedy

1.8.2008 5:00:17
Miso, ja se snazim vest holky ke sportu. Jezdime na kole, plaveme, bruslime... Obe holky chodi do plavani a gymnastiky.

Uz toho mam dnes dost - jdu spat. Zitra jdeme plavat do bazenu a holky chteji jit jeste na plaz-tak uvidime.

Dobrou noc a sladke sny :-)

PS: Miso, potom se ozvi, jak jsi to vyresila s jidlem do skoly - drzim pesti R^
Gabulina,Eliska a Alenka 3543

Re: Skolni obedy

1.8.2008 4:54:43
Miso, my jsme v severni Indiane-malinke mestecko La Porte. Do Chicaga to mame asi 2 hodiny.
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 11599

Re: Skolni obedy

1.8.2008 4:49:21
No ja jsem tu taky za exota a uz jsem si zvykla.Nejak me nevadi vybocovat z rady.
Verca je v pohode,zatim je ve veku,kdy,co rekne maminka je svaty,ale s pribyvajicim vekem se to zacne menit:(.Blby je,ze to,co se nauci v detstvi,si ponese po zbytek zivota.
Zasjaj. 54917

Re: PLASTY NE!

1.8.2008 4:48:33
Jee miso, tak to ses blizoucko - my v Bostnu

ale musim bezet, jsem jeste v praci a muj mily volal a ze se budem koukat na DVD...dneska volal snad petkrat, sestkrat R^R^ nevim, co se deje :-D:-D:-D:-D
Gabulina,Eliska a Alenka 3543

Re: Skolni obedy

1.8.2008 4:45:31
Miso na nekterych skolach byva pres leto zdarma jidlo pro deti do 18-ti let, takze obcas zaskocime, holky ochutnaji a vetsinou se naji potom doma, ale to co je tam obcas k jidlu je des. Meli treba neco jako chicken nuggets, ale to palilo tak, ze by to propalilo hubu i madarovi, tak jsem se schvalne divala, co ty decka. kazde do toho kouslo, vytrestilo oci, vypilo temer cele mleko a slo to vyhodit - jsem to ochutnala, ale to se fakt nedalo a to mam palive rada. No a proc tady spousta lidi jidlo neresi - protoze je to levne a bez prace ! mam treba kamaradku Polku a bavili jsme se o jidle a Eliska rikala, ze se to ve skole neda jist a ze si nosi svoje. Nikola-dcera te polky,hned matce rikala, at ji taky chysta jidlo, ze ji to ve skole nechutna a mela jsi videt, jak ji servala, ze ona ji nic chystat nebude. Ja jsem tu pro spoustu lidi za blbce a to jime naprosto normalne. Taky se mi hodne casto stava, kdyz nakupuju, ze me lidi rikaji, ze jime zdrave, ale ja mam normalni nakup -mleko, maslo, maso, zeleninu, ovoce, ryzi, brambory... Nekupuju zadne polotovary. Vlastne co vsechno obsahuje americka kuchyne se dozvidame poradne az ted-temer po 7 letech v USA, kdyz nemame kuchyn a nadseni z toho nejsme nikdo Rv

ja taky denne nevarim - snazim se, ale obcas to proste nejde. Ale kdykoliv mi cokoliv zustane od obeda a nebo primo nekdy navarim vic, tak vsechno zamrazuju a potom probirame mrazak :-)
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 11599

Re: PLASTY NE!

1.8.2008 4:39:26
Ja ceskou klasiku nemusim.Omacky,knedliky apd.Spis se snazim hodne ovoce,zeleniny,nejaky to maso a priloha.Jo,ale polivky,ty deti rady a vsechny-kulajdu,bramboracky atd.Obcas delam nejaky sladky cesky jidlo-buchticky nebo nakyp.
Tak je to u nas tak napul.Dny v kuchyni urcite netravim.
Odkud holky jste?
My bydlime v NJ,kousicek od NYC.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 30351  [Dalších 30261 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.