| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Hebrejština, judaismus

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 1470  [Dalších 1280 >>]
Cipora 96758
22.4.2010 11:10:50
Joo, uz jsem to nasla ~5~ zadala jsem jen pulku odkazu ~;)
Weingreen je o.k, ale je to tvz. "biblicka hebrejstina" - clovek pochopi /castecne :-)/ princip jazyka .
Je to delane na pricipu "korene" slova, od ktereho se pak odvozuji slovesne skupiny.
Ale na mluveni to neni ~;)clovek ma pak tendenci mluvit pouze ve 3.os c.j. min. casu ~:-D / nejjednodussi "korenovy" diagram /
Na mluveni je ulpanova Ivrit Min Ha-hatchala - ale to zase jen s ucitelem
Feldhem ma definitivne nejlepsi ucebnici moderni hebrejstiny Ha Yesod /bud v anglictine nebo v rustine/ ~R^
Jollajda+ Lea 98439
22.4.2010 11:09:33
Jé, tak to promiň. Možná jsem dala špatný odkaz. Učebnici napsal Jacob Weingreen a jmenuje se "Učebnice biblické hebrejštiny".

Ano, přesně ona tam zpívá a ještě mnoho dalších. Podlé tvé reakce soudím, že znáš:-)
Cipora 96758
22.4.2010 10:57:28
Myslis Helenku Diveckou a spol? ~R^

Cipora 96758
22.4.2010 10:56:06
Toho Wiesela znam, je to delane na casti, jestli si dobre pamatuju, zacina to dvojici Hilel - Shamai?

Ucebnici jsem v Karolinu /zatim/ nenasla, nejak asi nejsem na otevirani odkazu ~:-D
Nicmene se mi tam zalibila ta Mluvnice soucasne cestiny, nekdy mam pocit, ze s tou cestinou uz to neni to, co byvalo ~f~
Jollajda+ Lea 98439
22.4.2010 10:54:19
Elleez a ještě bych se tě ráda zeptala. Znás CDčka Mišpacha? Dnes jsem na ně narazila na netu a říkala jsem si, že bych nám možná jedno objednala, tak bych případně ráda slyšela tvůj názor.
Jollajda+ Lea 98439
22.4.2010 10:49:24
Teď jsem půjčila z knihovny tuto knížku http://www.shioriantikvariat.cz/p7356-wiesel-elie-talmud-portrety-a-legendy.php a přítel si ji nemůžu vynechválit a doporučuje.

Doma máme tu učebnici hebrejštiny.http://cupress.cuni.cz/ink_ext/index.jsp?include=podrobnosti&id=1325 Já se do ní ještě moc nedívala, protože toho mám teď hodně,ale přítel je s ní docela spokojen.
Cipora 96758
22.4.2010 10:31:37
Jollajdo
ted jsem se koukala na to vydani co mame doma v hebrejstine a je nepunktovane /tzn. bez znacek pro samohlasky /, coz muze byt do zacatku docela tezke.
Chce to jednodussi punktovane texty.
Jakou ucebnici hebrejstiny mate?
Jollajda+ Lea 98439
22.4.2010 10:23:54
Elleez,
tak to bohužel. Maturovala jsem z němčiny a v té jsem pár knížek přečetla, angličtinu jsem měla jen tři roky, domluvit se docela dokážu,ale číst v angličtině nehrozí. No a hebrejsky už vůbec ne. Přítel se už asi tři měsíce každou sobotu odpoledne chvilku učí hebrejštinu.Koupil si učebnici a docela mu to jde.Já mu jen občas pomáhám a s překladem a spíš pouze poslouchám,jak krásně to zní. Tak možná jednou,až zvládne celou učebnici, pořídíme si tuto knížku a bude mi předčítat.:-)

A jestli se můžu zeptat, ty bydlíš tady u nás?
Cipora 96758
22.4.2010 10:08:07
Tak tady to je., vydalo to nakl. Feldheim
Cipora 96758
22.4.2010 9:57:46
Jollajo :-)
taky diky za reakci.
Ctes i v jinych jazycich? Je toho spousta.,
Uplne nejobsahlejsi a zaroven dobre ctive a pochopitelne je kniha Eliyahu Ki tov Sefer Ha Toda"a /The Book of Our Heritage/, coz je vlastne pruvodcem celym zidovskym rokem.
Stopro ji naji na Obci v Midrashe, jak v hebrejstine, tak v anglictine.
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 1470  [Dalších 1280 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.