| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Hebrejština, judaismus

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 1470  [Dalších 1390 >>]
Pollyenka 97098
20.3.2012 20:06:25
Já jsem toto psala výš v příspěvku. Že nechápu, kam na to lidé chodí, že židovská žena je chudinka, bez vlastní vůle. Píšu, že židovské ženy jsou vzdělané a sebevědomé a nemají zapotřebí se na všechno manžela ptát, zda můžou. Psala jsem,ale že určitá rozhodnutí,jako je třeba článek v novinách, by měli udělat oba dva, protože tady rozhodují i o dětech a antisemitizmus je nechutná věc, a ač tomu někdo třeba nechce věřit, v Čechách je velmi rozšířen. Nechci tady nic řešit, jen reaguji na určitá slova tady vyřčená.
bohunak 5775
20.3.2012 20:00:59
Polly, jen trosku bokem, dnes uz neni rozdil mezi ultra a ortodoxni, je to stejne, ale je rozdil mezi ortodoxni a chasidem.
Ja stale nevim, kde lide chodi na to, ze ortodoxni manzelka se musi ptat sveho manzela na neco. Ortodoxnich zidu znam plno, ortodoxnich zidovek taky. Nevim, co tady chcete resit. Samozrejme se stane, ze najdete muze -hovada, kteri svou zenu ponizuji, to najdete v kazde spolecnosti. Ale nevim, co se porad dneska resi, v dnesni moderni dobe.
Pollyenka 97098
20.3.2012 19:50:27
Opravdu ultraortodoxní židovky ano, to máš pravdu,ale těch je v Čechách minimum. Ale spousta ortodoxních židovek žije povětšinou normální život, chodí do práce, jejich děti do školky, školy. Ano život v židovské rodině se liší od nežidovské rodiny,ale ne nijak výrazně. Mají své tradice, své zvyky a povinnosti plynoucí z víry,ale to je i v, např. křeštanské, praktikující rodině. Myslím, že spousta z Vás se s židovkou setkala, jen to na ní nebylo poznat, protože kšiltovka, či šátek a triko s dlouhým rukávem nenosí pouze židovské ženy.
Andy
  • 
20.3.2012 19:21:19
Pak jsou verici, ale ne praktikujici. Kdyz jsem byla mala, zili jsme v zidovske cvrti.
Verici zidovky maji normalni zivot, ale praktikujici ne. A to nemluvim o ortodoxnich (tam i afganka zahalena od hlavy k pate a zijici uprostred hor ma vetsi prava) :-/
kosatka2 89902
20.3.2012 18:18:51
Karolína http://www.ketubah.cz/about-the-artists.php

je od rány, oslovit ji bez známosti bych se nebála
Pollyenka 97098
20.3.2012 17:58:38
Znám dost praktukujících židovek, všechny jsou soběstačné, finančně nezávislé na manželovi a rozhodně se nemusí manžela ptát, zda může na PC. Druhá věc je ta, že jsou věci, se kterými by měli souhlasit a vědět oba ddva. Je hodně lidí, kteří by byli schopni ublížit. Takže asi tak. Jinak židovská komunita drží hodně při sobě a jen tak si myslím, že ti tady někdo neodepíše, ano já jsem a napiš co chceš vědět.
Chaim
  • 
20.3.2012 17:45:43
pardon i fousatí povídky rádi
bohunak 5775
20.3.2012 16:39:56
Tak v Cesku neziju, sorry. Mozna bys mohla natrefit tady nekde na Pingu, jestli tady jeste chodi.
Petra Neomi 125503
20.3.2012 16:38:29
ŽO je pro mě moc oficiální, chci se zeptat na obyčejné věci, ne na "věci víry" :)
Petra Neomi 125503
20.3.2012 16:36:17
Nepotřebuju ortodoxní :) Nechci žádnou senzaci, spíš běžnou českou rodinu, jen věřící judaisty.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 1470  [Dalších 1390 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.