| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Akvárium

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 1828  [Dalších 1498 >>]
Kivík 99966
7.11.2012 23:05:52
Tak filtr jsem nečistila, vypadá složitě a navíc jsem četla, že by se neměl čistit ve stejnou dobu jako se čistí voda, tak to nechám na panu akvaristovi :-) V akvárku je půlka vody a v kýblu se odstává voda nová, kterou přidám zítra :-) Protrhala jsem trošku kytky, ale jen ty ošklivý listy, jinak jsem nechala ten prales být. Opláchla jsem takový ty dřevěný kořeny co si v nich ryby dělají schovku. Skla šly vyčistit dobře tou magnetickou houbičkou. A hadičkou jsem vyluxovala dno ( akorát jsem vyluxovala ancistrusovi záda protože vypadal jako kamen, ale neříkal nic). Takže dobrý, zítra akorát doleju vodu :-) Akorát na zářivkách je vodní kámen a to nevím čím se smí čistit, nevíte ? Jinak moc díky za rady, byly hodně přínosný :-)~x~ Ani jsem netušila že je akvárko tak zajímavý :-)
fillantropus 129550
7.11.2012 20:16:56
zas ten filtr ale vyčistit taky musíš, ale nemusíš to dělat ve stejný den jako ostatní. Když filtr správně nefiltruje a nevíří vodu je to taky problém. Hlavně ale nevyměňuj houbičky ve filtr i kdyby vypadaly sebevíc ohnousle.
fillantropus 129550
7.11.2012 20:15:51
vůbec nesmíš zasahovat do kamenů a už vůbec ne proplachovat a vyvařovat filtr. Zabila bys nitrifikační bakterie, bez nich je v akvárku mrtvá voda a nespotřebovávají se dusičnany a může být po rybkách. Pozor filtr se proplachuje zase jen ve vodě z akvárka právě kvůli nitrifikačním bakteriím. Vody vyměň jen jednu třetinu a pokud je hodně stará tak dvě třetiny,- ale dodej potom do vody právě třeba ten přípravek nitrivec. Voda do akvárka se nemusí zas tak akutně odchlorovat chemií, ale stačí jí nechat den dva odstát a je po chloru. Pozor, musí mít tu správnou teplotu jako zbývající voda v akvárku. Nalévat opatrně, třeba přes talíř, ať nerozvíříš písek a hlavně nezasáhnout proudem žádnou rybku, bublinky kyslíku jsou pro ně v žábrách strašně bolestivé, můžou až uhynout.
Kivík 99966
7.11.2012 19:08:23
tak já jdu na to. ancistruse asi nechám uvnitř, když budu vyměňovat jen nějakou vodu (max. teda půlku) - novou vodu dám zatím odstát. pak otrhám nějaký špatný listy od kytek. filtr nechám na pokoji, na ten si asi netroufám. někde by tu měla být ta magnetická houbička a našla jsem hadičku na odsávání vody a bordelu ze dna. a taky asi ten zvon jsem našla - to je to celý skleněný ? hadice mám tady 2 - jedna asi pasuje na ten zvon jestli to je on. ale asi to budu čistit jen hadicí - máme tam spoustu těch kytek. no jsem zvědavá, snad to bude v pohodě~:-D
Kivík 99966
7.11.2012 18:52:26
skuz mrknout sem: http://www.moje-akvarium.net/clanky-udrzba-akvaria.php
něco se píše v sekci ,,řasy"
x x 15263
7.11.2012 18:46:48
Já bych víc svítila. Jak velké akvárko je a jaké tam máš osvětlení?
rybka
  • 
7.11.2012 16:19:48
Jak na černou řasu v akvárku?
luthienka 77117
7.11.2012 16:01:15
Jak psaly holky - vyměnit jen část vody. Já dolévám vodou, do které přidáván NITRIVEC, nebo nějaký jiný biostartér. jsou to v podstatě bakterie, které rozkládají výkaly ryb. Také se má přidávat něco na odstraňování chloru. já teda nepoužívám, nemáme chlorovanou. Vodu dolévat nejlépe přes talíř, abys neponičila dekoraci a nezešílela ryby.
x x 15263
7.11.2012 15:56:21
Ahoj, máme doma 5 akvárek a děláme to takto:
- pravidelně vyměňujeme 10% - 50% vody, podle velikosti akvárka (nejmenší je 10 l a tam se prostě míň vyměnit technicky nedá)
- na odkalování máme zvon, ale poslouží i obyč hadička
- vodu dát o obdobné teplotě, jaká byla v akvárku, používáme odstátou
- nic nevyvařovat, pokud jsou kameny s řasou, tak jen kartáčkem vyčistit a vrátit zpět
- filtr nejlépe pouze propláchnout v odsáté vodě z akvárka, aby se nezničily chlórem a teplou vodou nitrifikační bakterie, které jsou takovým srdcem celého akvárka
- očistit skla - nám se nejlépe osvědčila pořádně propláchnutá houbička na nádobí (používaná pouze na akvárko!) - ta drsnější strana
- je dobré vyčistit i kryt zevnitř, pokud jsou usazeniny na zrcadle, nebo co tam máš nad zářivkou, tak to pak pohlcuje zbytečně světlo, stejně tak krycí sklo by mělo být čisté
- odkalování a částečná výměna vody stačí 1x za týden nebo 14 dní, vše závisí od množství rostlin a rybiček, případně velikosti akvárka.
- nejlépe nepoužívat žádnou chemii, ono s chemií je to taková trošku alchymie, co se hnojiv atd. týče, pokud je v akvárku dost rostlin, tak pro začátečníka není potřeba se do hloubky zaobírat hnojením CO2 a dalšími věcmi. Nám akvárka doposud fungovala bez hnojení, o to se postaraly rybičky.
Pišťucha 111171
7.11.2012 15:36:41
Měli jsme takový vodní vysavaš, který vysával ze dna jen ten bordel a šistou vodu pouštěl zpátky. To jsme duělali, když byla i voda hodně špinavá nebo smrděla, odšerpali jsme jak psaly holky tak 1/3 až 1/2 a dolili vodou, kterou jsme měli tak den, dva odstátou v 5tilitrovkách. Ryby jsme během čištění vždy vylovili a dali do sklenice s vodou z akvárka. Rostlináms e u nás většinou moc nedařilo, takže ty jsme buď zrušili a nakoupily nové nebo nechaly tak. Maximálně když na to brácha hodně sral, tak jsme je vytáhli a umyli ten sliz pod tekoucí vodou a vrátili zpátky. skla jsme omývali magnetickým čistítkem a nebo čistou houbičkou.
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 1828  [Dalších 1498 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.