Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Andrea |
• |
13.9.2011 19:53:07
S Dino školkou přímo ne, ale kluk mi začal letos v jejich první třídě školy. Jsou v jedné budově. Školka má svůj vchod a svojí zahradu na hraní. Dovnitř se dostanete jen na zvonek, pustí Vás dovnitř. Vypadá to tam moc hezky. Dítě tam vychovávají české učitelky a pak i rodilé mluvčí, je to tam zaměřené na angličtinu..
|
maru0105 | 104566 |
13.9.2011 14:26:21
Ahoj, máte někdo zkušenost s angl. školkou Dino v Praze Petrovicích?
díky |
maru0105 | 104566 |
13.9.2011 14:22:51
Ahoj, máte někdo zkušenost s angl. školkou Dino v Praze Petrovicích?
díky |
Federika | 14090 |
13.9.2011 10:13:55
tuhle školku neznám.
A obě mladší děti do anglický školky chodil, chodí, obě jou děti ze smíšenýho manželství, ale doma mají češtinu a němčinu, anglicky neuměly ani ťuk... Angličtina jim nevadila, ten starší chodí dneska do mezinárodní školy a mluví anglicky plynně, píše i čte... |
Marťa11 | 8076 |
13.9.2011 10:10:27
z touto školkou zkušenost nemám, bydlíme jinde...
ale před 7lety nastupoval syn jako 2,5 letý na dopoledne do AJ školky, mluví se tam jen AJ... jsme česká rodina, všichni ČJ jako rodný jazyk široko daleko, takže jinde AJ "nepotkával" (kromě dovolených apod.), nepřišlo mu to divné vůbec, během 3 měsíců rozuměl ve školce všem provozním věcem, po půl roce začal používat krátké věty... po 4 letech dopolední docházky mluví plynně AJ, ve škole pokračuje (čte, píše AJ velmi dobře), chodí do ČJ-AJ školy... malá nastoupila loni též na dopoledne do stejné školky, je jí 3 a půl a rozumí snad všemu a používá krátké AJ věty... takže za mě super investice!!! jako bonus navíc je, že jsou 2 učitelky asi tak na 8 dětí ve třídě, celkem ve 3 třídách je v naší školce 21 dětí, takže taková rodinná klidná pohoda... učitelky mají možnost se jim opravdu věnovat, mají k práci úplně jiné podmínky, než když mají 25 dětí v jedné třídě... takže pokud finance dovolí, je to dobrá investice |
Shayla a 3 kluci | 43054 |
13.9.2011 9:56:38
Chtěla bych se zeptat, znáte někdo tuto školku?
http://www.meridiankids.cz/ Zajímalo by mě, zda mluví s dětmi opravdu jen a jen anglicky, a co si s tím počne dítě, které anglicky nemluví, tj. zda tato školka není spíše pro děti např. ze smíšených rodin nebo rodin cizinců a jaký to eventuelně může mít dopad na "české" dítě, zejména pokud eventuelně pak půjde na běžnou ZŠ. |
Brunette | 84427 |
16.8.2011 17:57:09
Díky moc za názory! Dcera je dost společenská a ukecaná (co neví, to nepoví, prakticky komukoliv, tak doufám, že to zvládne a aklimatizuje se rychle.
|
Federika | 14090 |
16.8.2011 10:21:42
no jo, plachý dítě nemám. Možná je to pak náročnější celkově, takový dítě možná hůř zvládá i ten přechod a změny, nevím..
od září nastuouje do anglicky mluvícího prostředí moje tříleťačka. není plachá, ale není až tak hodně společenská, jako byli kluci, tak uvidíme.kromě toho, kluci oba mluvili ve 3 letech hodně dobře česky, hodně i správně. Ona je tatar, mluví hodně, ale ty gramatický patvaryTak chci vidět, jak si poradí... |
perdita | 3248 |
16.8.2011 8:11:18
Federiko, právě že u syna to bylo podobné. Jasně, anglicky jsme na něj mluvili od mala, ale najednou jsme přiletěli do Anglie (už jsme tam byli předtím, ale to byl moc malinkej) a klap, týden neřekl ani bů a babičce a dědečkovi se vyhýbal, pak śe to jako kouzlem srovnalo. Mám právě takový citlivý, nepříliš extrovertní děti, proto bych připravovala předem.
Brunette, nějak jsi zapomněla tu mandarínštinu zmínit ale na angličtinu bych stejně připravovala - já, tobě to neradím, jen říkám, co bych udělala při znalosti svých plachých dětí. |
babiki | 4116 |
15.8.2011 21:37:56
nepripravuj, zvladne v pohode, za par mesicu bude mluvit
dcera zacala skolku ve 3 letech, nemluvila anglicky vubec a rozmluvila se krasne. Ucitelky maji vic casu se venovat detem, tady ma kazda na starost 4-5 deti, parada. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.