| Monika | 123907 |
|
18.11.2025 9:49:59
Půlko, a jak barvíš takové "block colour" věci, podaří se ti obarvit jen ten tu bílou část?
|
| Monika | 123907 |
|
18.11.2025 9:48:39
Od té doby, co se dělají dresy syntetické (což je už určitě minimálně 20 let), není problém ani se slávistickými, horší to bylo s bavlnou
![]() Jinak nám skoro vždy zašednou i čistě bílé mikiny, bohužel. Ne hned po prvním praní, ale postupně docela brzy (protože logicky bílou mikinu je potřeba prát dost často) ... Kupuje si je tedy jen dcera a obvykle v nějakých obchodech tipu Primark, takže to může být i tím, žádnou drahou bílou mikinu bych ale nekoupila ani sobě. |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
18.11.2025 8:37:48
Tak dres je prekérka. Generická mikina jde obarvit na další barvu a nikdo nic nepozná, ale do standardizovaného dresu nejde přidat nežádoucí barevnost, aniž by to vadilo.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
18.11.2025 8:31:59
Tohle je taky dobrý.
Já mám nejradši slávistickej dres, tam hrozí, že půlka bude růžová. A to fakt nechceš. |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
18.11.2025 8:23:48
Taky jsem nepochopila, jak se to pere. Ubrousky, neubrousky, stejně ta bílá zašedne. Náš pubertální synek si už mnoho let kupuje color block oblečení. Takhle něco:
![]() Nakonec stejně všechno skončí tak, že to obarvíme barvou na textil, aby ta bílá měla taky nějakou sytou barvu. Dle barevnosti trička/mikiny modrou, oranžovou, zelenou, žlutou atd. Pak to oblečení vypadá dlouho dobře, ale s bílou netuším, jak to má dělat. |
| Salamajka | 156972 |
|
|
18.11.2025 7:57:56
Mě fungují ty ubrousky na pohlcování barvy.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
18.11.2025 7:37:35
To ale zničí tu černou část.
Černobílý věci už nekupuju, nepřišla jsem na to, jak to prát, aby bílá byla bílá a černá zůstala černá. A ještě lepší jsou červenobílý, to se bohužel u nás vyskytuje |
| Salamajka | 156972 |
|
|
18.11.2025 6:59:45
A odbarvovačem si jí nezkoušela vzít ? Někdy na to zašednutí pomohlo jestě to hned vrazit zpět do pračky se světlým a práškem ja teda používam tablety na světlé prádlo a tím ubrouskem na pohlcovani barev. Jinak barvu klidně zkus horší to už být nemůže ne ?
|
| Beat | 107867 |
|
|
17.11.2025 20:00:54
Koupila jsem si v Rakousku mikinu na lyže. Celá bílá, včetně kapuci a jen má černý rukávy. Bílá látka je prošívaný šusťák , rukávy černý Polartec. Jednou jsem ji vyprala a ta bílá zašedla. Zašla jsem s ní do čistírny a oni říkali, že byla ta černá barva špatně stabilizovaná. Mikina nebyla levná, ještě je v záruce, ale asi se mi nechce, po víc než roce, až pojedu lyžovat, v obchodě řešit zašedlou mikinu.. Vypadá, jak kdybych ji prala s černým. A to jsem ji prala samotnou a od te doby mi vísí ve skrini . No.. proste zvažuju ji obarvit, protože kdyby se to povedlo, bude dobra
. Mate někdo zkušenost s barvami na synetiku? Našla jsem tyhle..https://www.stoklasa.cz/barva-na-textil-18-g-x137260?srsltid=AfmBOoobZ1haJ0U8n0X44xcyyDDZjqgWtKwPkV3nuD7obMcjTvWkhr9O https://www.art-creative.cz/1308-barveni-syntetiky-idye-poly |
| ~•~Missy~•~ | 4201 |
|
|
30.11.2024 19:28:47
Tak jsem se dnes hecla a konečně se vrhla do toho barvení. Našla jsem kromě těch svých modrých ještě další dvoje kalhoty, jedny černé šíleně vyšisované a druhé divně světle modré, díky čemuž jsem je nikdy neměla na sobě. Použila jsem barvy Duha a kýbl soli dle návodu a nabarvila v pračce. Dlužno podotknout, že výsledek je naprosto fantastický a zcela předčil moje očekávání.
Co už je méně fantastické je vyčištění pračky. Všude na netu píšou, že stačí hodit do pračky pár hadříků a zbytek barvy se do nich natáhne, nebo čistič (přímo na návodu u těch barev), nebo oboje postupně.....mno. Barva je zalezlá úplně všude, takže už to projíždím 2. čističem a druhým praním s hromadou prášku a nevím, zda jsem u konce. Mám teda nádherný 3 "nový" kalhoty, nicméně tohle je teda docela otravné. No snad zvítězím. |
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.