| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porodní plán

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 1070  [Dalších 1040 >>]
Alca 145121
10.11.2016 10:21:41
No ono bohužel některé porodnice začínají přistupovat k tomu, že můžete vyplnit jen jejich vzorový porodní plán. Třeba v pražském Podolí zavedli novou "smlouvu o poskytování služeb", kde je výhradně napsáno, že rodička může požadovat jen věci uvedené ve vzorovém plánu (samozřejmě, že ty nejdůležitější jako volba polohy tam nejsou) a pokud smlouvu podepíše, tak nic jiného vyžadovat nemůže (protože by to údajně mohlo ohrozit kvalitu péče o ní a dítě). Podpis této smlouvy je nutný provést už při registraci - tj. ve 14. týdnu!!! (kdy spousta zejména prvorodiek ani entuší, jak chce rodit) - jinak nebude žena k porodu v této porodnici zaregistrována.
Celá tato situace mi vůbec nepřijde jako košer a některé právničky, které se angažují v přirozených porodech, ji dost zpochybňují, že je protiprávní..... Každopádně zatím to tam ak funguje.
Gertruda 71818
10.11.2016 10:19:57
Tohle je Podolí. Necítím se na porod doma, jsem stará a úzkostlivá a moc si nevěřím, a necítím se ani na to jet někam dál, protože minule jsem porodila do tří hodin od první kontrakce.
Padá na mě prostě trochu deprese, že člověk v tomhle stavu musí vést nějakej boj. Nechce se mi vést boj, chtěla bych se ponořit do sebe a duševně se připravovat. Takhle mi stoupne tlak, jen pomyslím na nemocnici. Nejvíc mi jde o to nebýt separovaná od svého dítěte, jako minule. To si pořád, ani po deseti letech, nemůžu odpustit, že jsem se nebránila. V krajním případě jsem odhodlaná rodit ambulantně, kdyby nebylo zase místo nebo tak.
withep 93862
10.11.2016 10:01:50
Ono se to správně jmenuje Předem vyslovené přání, a je to k něčemu dobré tam, kde existuje více možností - prostě napíšeš, kterou možnost preferuješ či odmítáš, a pro zdravotníky je to závazné. Porod jako přirozený proces se naplánovat nedá, ale právě proto, že přirozený proces se v porodnici poštěstí jen málokomu, sepisují ženy Předem vyslovená přání, aby zvýšily šanci, že do něj bude zasahováno co nejméně. Pokud např. v daném zařízení nastřihnou hráz 4 z 5 žen, a já to nechci, napíšu, že to nechci. Nebo ti připadá v pořádku nechat do sebe řezat jenom proto, že je to tam obvyklé?
withep 93862
10.11.2016 9:55:46
Nejdůležitější je vybrat co nejpřátelštější, nejhumánnější, "nejpřirozenorodější" porodnici. Nejvíc záleží na personálu, ale i technické podmínky jsou potřebné (soukromí na sále, dostatek prostoru, útulno,...). A dále vzít si s sebou vlastní PA nebo dulu nebo aspoň kamarádku, která tě podpoří, zastane se tě, bude trpělivá.

Formulace z tebou citovaného vzoru by mě jemně nasměrovaly k hledání jiného zdravotnického zařízení... a nebo ho aspoň ho aspoň zahoď a sepiš si svůj vlastní, nekonfliktním, ale rozhodným tónem. Přeju si to a to. No a potom to s nimi předem zkonzultuj, a kdyby s něčím měli problém, ptej se dál a snaž se najít kompromis. A nebo budeš mít další důvod hledat další porodnici. Nebo PA k porodu doma.

Mrzí mě, že si něco tak přirozeného musíme prosazovat, že nemůžeme tu optimální péči dosat automaticky nebo alespoň bez řečí na přání... Ale věřím, že se to lepší ~;((
Chrysantéma 100475
10.11.2016 9:36:06
Proč si nenapíšeš vlastní a nenaformuluješ si to podle svého?? Předpokládám,že Ti za to hlavu nikdo neutrhne!?
Gertruda 71818
10.11.2016 9:05:43
Girili, Nindulo, díky moc.
Hadice a hadi 94577
10.11.2016 3:29:55
Je to v podstatě furt stejný. Poprvé jsem rodila před skoro dvanácti lety, naposledy před par týdny. Pořad je to o lidech. Záleží na koho narazíš. Já teď u posledního měla úžasnou asistentku, která, ač se to tvé porodnici dělá rutinně, nenastrihla, nepíchala vodu, netlačila do klistýru. V podstatě jen tu a tam přišla, zkontrolovali ozvy a pak u porodu držela nohu...
Tak tfuj, tfuj, ať máš tu nejlepší a všechno proběhne podle představ.~x~
Jo a s téma tatínka má máš pravdu, to bych též uvítala. U porodu císařem mi bylo hrozně líto, ze ho tu noc nemohl ňuchňat taťka.
Girili 117849
9.11.2016 23:57:09
Na takovehle prispevky mam chut napsat neco sprosteho. "Ja jsem to mela tak a vyhovovalo mi to, takze vsechny ostatni, co to maji jinak, prehaneji..."
Stejne se nakonec neudrzim: S tim jdi do prdele! ~o~
Girili 117849
9.11.2016 23:45:28
Obecne snad lepe je. Ale zalezi, kde se chystas rodit. Muzes to sem sverit?
Pokud te vzorovy porodni plan vytaci, napsala bych kompletne vlastni. V prostredi, kde vetsina odevzdanych a aktivne se nezajimajicich rodicek odevzdava pasivne zaskrtany ten jejich, bude ten tvuj trochu vycnivat a pripominat, ze tobe na prubehu porodu fakt zalezi vic.

Mela jsem podobny strach a nakonec jsem porodila 2x celkem fajn. Podruhe tedy naprosto fajn, ale to nejspis hlavne proto, ze jsme do porodnice jaksi nestihli dojet, tudiz me nemel kdo prevalcovat. A po porodu uz jsem byla natolik pri smyslech a v kondici, abych si zvladla vsechno osefovat. Po teto svoji zkusenosti verim, ze treti porod uz bych si zvladla osefovat snad v kterekoliv porodnici. Nevim, kolikrat jsi rodila, ale ver, ze vicerodicky respektuji nesrovnatelne vic, nez prvorodicky, takze se prosadis rozhodne snaz. Asertivni a pouceny doprovod s sebou. To das dobre, neboj! ~;((
Adda6a 66955
9.11.2016 21:44:34
Presne tak Lei, vzit zodpovednost za sebe do vlastnich rukou taky neni uplne jednoduchy.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 1070  [Dalších 1040 >>]

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.