| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti na nočník

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 3124  [Dalších 2634 >>]
Kopřiva Dvoudomá 34182
15.3.2013 7:03:29
Zkusit. Když nebudeš moc tlačit na pilu, nemůžeš nic zkazit.
Je šikovnej ~R^
takytak 134096
14.3.2013 23:44:40
no, tak s nasazováním plenek je u nás též neskutečný boj, takže ten noční nejspíš asi stejně zkusím
Jit+3 106035
14.3.2013 23:42:19
Jak píše Jane, zkusit a pak se uvidí. JInak dnes tu byla poměrně zajímavá diskuse o odplenkování, zkus pohledat pročíst...
Mr. Miçkey 124689
14.3.2013 23:39:25
Nechavam byt:-) Trileta dcera (za mesic 3 roky) ma plinu nonstop, 5 tilety syn na spani- jsem zvedava jak dlouho jeste, za rok a pul jde do skoly :-) dle doktora, ucitelek ve skolce atd oba zcela normalni...
ChemicalJane + 4 86738
14.3.2013 23:38:27
a v čem je problém? proč to nezkusit? buˇse toho mládě chytne a bude to pro něj zajímavý a bdue teda zkoušet co a jak anebo ho to enchá ledově klidným, nočník zase uklidíš a jedeme dál...

moje dcera byla dost bezplenkové dítě, nechtěla jí hrozně brzo, neštěstí je nerozená docela dobře.. syn je pravej opak, ten to nechápal velice dlouho, ale pak ze dne na den bez pleny i na noc... dcerka byla bez plenky přes den lehce po roce, ze začátku s mým hlídáním spíš času, ale říkala si dost spolehlivě, na noc plenu jsme sebrali nějak po 2. narozeninách..
oba dali jasně najevo, že plenu nee.. oba se tak vztekali u těch plen, že nebylo v mých silách jim ji nasadit.. ale jak říkám, dcera ta jí enchtěla hodně brzo.. v roce a půl byla nucena se do plenky vykakat a ten stdceryvný pláč ~n~ brrr, nebylo mi dobře, leč nedalo se jinak...

zkus to a uvidíš
takytak 134096
14.3.2013 23:10:07
roční chlapeček si začal sahat na plínku, říká "půa" a pak se vyčurá - babičky říkají, že je to ideální doba začít zavádět nočník, ale já mám obavu, u dcery jsem začali brzo takto v roce a pak byly velké problémy

nechaly byste to být, nebo to využili a zkusili nočník? máte někdo podobnou zkušenost?
Hanka+L+A+V 28463
3.1.2013 20:43:52
Náš mladej má zítra 2 roky. Asi 2 měsíce je doma a venku (až na výjimky kdy má kombinézu a tu nestíhám tak rychle sundat venku na čůrání) bez plíny, na odpo spaní ji má je pro jistotu, mívá skoro vždy suchou a na noční mívá tak 4x týdně taky sucho.
Na nočník si sedal dobrovolně od jara, tj. 15 měsíců, věděl co se tam dělá a když měl co, tak se vyčůral nebo řekl nee, že nebude. Ale sám si začal říkat až opravdu tak před 2 měsíci, kdy jsem mu zkusmo přestala dávat plínu na doma.
Jenže máme problém s kakáním. Od malička kakal ve velkých intervalech a v divné poloze, asi potřeboval víc tlačit. Takže odbouráním plínky přestal kakat a psychicky zadržuje. Dávám všechno možný na změkčení stolice dle rad doktorky i kamarádky s podobným problémem, vysazujem na nočník, záchod s redukcí, bez redukce, kde si kolínkama víc zatlačí na bříško...a nic. Zadrží a nepustí. Takže nakonec mu dávám cca po 4 nebo 5 dnech čípek, po kterém se teda po chvilce vykaká. Ale je mě ho hrozně líto, je vidět, že ho to už ten čtvrtý den tlačí a neví co s tím. Ale nepomáhá přemlouvání, různý lákadla typu..když se sám vykakáš bude to a to...prostě nic. I sám ví, že když se nevykaká, dám mu čípek, což se mu nelíbí..ale ani pod touto pohrůžkou se nevykaká. Zkoušeli jsme mu dávat i plínku, aby se teda vykakal do ní, ale to nám řekl, že do plínky se nečůrá a nekaká..takže nic.

Tak si někdy říkám, jestli by nebylo lepší, kdyby měl radši ty plínky a kakal sám. Ale možná by se toto stalo i kdybychom s odplínkováním čekali do jara, léta.... a ani takhle nevím o ničem, čím bychom mu ten blok vytvořili, čůrat do nočníku se naučil v pohodě a za týden, nijak jsme ho nenutili a nehrotili to.

Tím jsem chtěla říct, že pokud se malá nechce k nočníku zatím přiblížit, tak bych to nehrotila a počkala. Lepší počkat, než vytvořit nějakej psychickej blok!! Přeju hodně štěstí!
Girili 117849
3.1.2013 17:30:45
Ten smajl s valeckem tam taky byt nemel. ~;)
Girili 117849
3.1.2013 17:27:49
Kdyz ona na nem nema vysedavat, ona do neho ma curat. Pokud by to rozumove mela zmakle, tak se tam bud behem kratke chvilky vycura nebo vstane a jde. Ale aby vstala a nasledne hned curala jinde, tak to asi porad nechape, co se po ni chce.~o~
Zkusila bych pockat a zkusit znovu za cas. Anebo zkuste ty babske rady - lit do nocniku vodu ap. a kdyz se ji poprve podari se do nocniku vycurat tak moc chvalit a chvalit a chvalit. Ja jsem svemu rocnimu diteti pristrcila nocnik prave kdyz curalo a behem dvou takovych pokusu pochopil, co se po nem chce. Ted kdyz mu nabidnu nocnik, tak se bud hned vycura nebo ho odstrkuje, ze ted neni jeho cas. Nenutim ho tam sedet.
Liki + dcera 8/11 132398
3.1.2013 15:07:18
Třeba by pomohlo, kdyby si tvá dcera nočník vybrala sama. A nebo by třeba mohl pomoci bezplenkový nočník, u kterého je vlastně dítě v náruči rodiče. Moje dcera tedy bezplenkový nočník už akceptuje jen v noci, jinak chce být samostatná. Ale u dítka, se kterým se BKM nedělala, by to třeba pomohlo.
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 3124  [Dalších 2634 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.