| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti na nočník

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 660] Názory 661670 z 3124  [Dalších 2454 >>]
Vendy a dve holky 109075
28.5.2012 13:27:22
No ona veri,ze existuje mumu,coz je ve duch~:-DTak jsem si rikala,ze to na nej svedu,ze Mumu to sebral.Manzelovi se to nezda,ze ji strasim s duchem, chichi.No co,ja verila na bilou pani a certa a taky se mi nic nestalo:-)Jeste chvili pockam,a pak holt budou ty dirky nebo Mumu;-)
Len 108740
28.5.2012 13:26:49
Ne kazde dite je schopne se to do tri let naucit a prijde mi zbytecne je nutit~d~ Zakladatelka ma dite dvoulete, ktere evidentne jeste princip nepochopilo, takze casu dost.
hrošík+Em 8.9.08+Hani 4.10.201 46590
28.5.2012 13:24:51
Já na nočník nidky předtím nedala...říkala jsem ji, když byl doma, že je na čůrání, vozila v něm hračky..pak si tam jednou chtěla sednout, vyčůrala se..hodně jsme pochválili a jí se to asi zalíbilo a prostě začla hnedka chodit, přes den max. jedna nehoda... ve 2,5 letech bez plen úplně přes den i noc... ale ona na něj prostě byla šikovná...
bedru01 110840
28.5.2012 13:22:25
Proč by dítě, které ve třech letech nelítá po venku s dudlem a nekadí do plín, mělo být jako cvičená opička?
Evik+Šmudla+Šmudlinka 108978
28.5.2012 13:18:36
Já moc nerozumím tomu, že dneska každý začne dávat dítě na nočník ve dvou letech, dřív ne. Kde se ten magický věk vzal??
Nikdy na nočníku neseděla, tak asi bude trvat, než si na to zvykne. Hlavně, že si sedá, že nočník neodmítá. Buď jí ze dne na den odplínkuj, pokud jsi ochotná 10x denně převlékat - většinou se to během pár dní děti naučí. A nebo, pokud jí chceš dát víc času, zkoušej, jako do teď.
A co se dudlíku týče: my jsme ho dali malé "kamarádce", tříměsíčnímu miminku. Řekla jsem synovi, že miminko je malé a žádný dudlík nemá, kdežto on už je velký a tak už ho neoptřebuje. ťukám, že to pomohlo, zatím si nevzpomněl...
Že se vzdá sám, bych nespoléhala. Znám děti, které venku běhají s dudlíkem ještě v pěti (asi víte, o kom mluvím. Týpci, co vyndají dudlík jen proto, aby ti řekli "di do pudele" ~t~ ~t~ ~t~
Markéta, kluci 10 a 3
  • 
28.5.2012 13:16:38
Starší se na nočník naučil asi ve dvou a čtvrt, celkem nenásilně. Dudlík jsem mu ve třech letech vyrvali násilím, jinak by se ho asi nikdy nevzdal. Překvapivě za dva dny na něj ani nevzdechl.
Len 108740
28.5.2012 13:16:27
Ja byla v klidu, okoli me nezajima a psychika ditete je pro me dulezitejsi, nez aby bylo cvicene jak opicka. Takze dudlik syn mel do tri let, dcera do ctyr (ale od dvou a pul uz jen na spani) a plinky syn do skoro tri a pul a dcera do skoro ctyr. Syn se plen zbavil hned i na noc, sam od sebe a uplne najednou. Dceru jsme na zachod ucili a trvalo rok, nez se rozhodla, ze teda jo~8~ Na noc ma plinku porad.
hrošík+Em 8.9.08+Hani 4.10.201 46590
28.5.2012 13:15:35
s nočníkm neporadím, dcera si začla říkat sama ve 20měsících..
ale dudlíková byla, měla ho furt...no tož jsem jednou nenápadně ustřihla dudlík a on měl díru, byl bakaný a SAMA ho vyhodila do koše! A z koše se nic nevytahuje, je to bak... a pak jsme mu i zamávali, když vyváželi odpadky, že ho spapají... ze dne na den byla bez něj..vzpoměla si, ale já byla rozhodlá pro to, ji ho nedávat(měla jsem dalších jejich 7 kousků v šuplíků)..řekla jsem, ať spinká v klidu, že jak budeme v obchodě, třebas nějaký koupíme ao na že iný iný koupíme a to ji uklidnilo..za týden si nevpzoěmal vůbec, ale raději jsme neříkali slovo DUDLÍK... a navíc, pokud nejsi rozhodnutá na 100% že chceš, aby jsi ho zbavila, nezbavíš... já pak hned odbourala komplet i flašku... vše kolem těch 20ti měsíců...

druhá dcera má dudel, jsem zvědavá, jak to půjde u ní...
Vendy a dve holky 109075
28.5.2012 13:04:33
Ahoj holky,se mi nakupily hned dve veci:-)Male je neco malo pres dva roky.Od dvou jsem zacala davat dceru na nocnik.Je dost palice,driv jsem to nezkousela.Kazdy den ji na dve hodky vysvleknu a zacnu utirat louzicky:-)Na nocnik si rada sedne i obcas neco udela dovnitr.Ona to ma formou,ze si furt seda a vstava,moc na nem neposedi.Ona vubec neni moc sedaci typ,je akcni.Chci ji to rozumne naucit,bez velkeho natlaku.Jak na to,co jste delaly vy?Druha vec je dudlik,ona je fakt zboznuje.Nema ho teda porad,ale casto ho chce,nejlepe dva.Jeden do ruky a jeden do pusy.Rict,ze nedam,tak se zvencne,na to nemam nervy.Verite jako muj muz,ze se ho vzda sama?Ja moc ne,ale furt posunuju vekovou hranici,kdy ji ho vezmu.Jsme v zahranici,tady moc nikdo dudlik nebo plenu neresi,ale prvni otazka meho otce na malou je,zda uz chodi na nocnik~f~Byly ste v klidu nebo vas okoli taky dokazalo zdeptat?:-(Sorry za hodne dotazu a dekuju za pomoc.
Simeona+3 110315
7.4.2012 17:48:31
Mám čerstvou zkušenost, tříletá dcera se mi za poslední dva týdny v noci odplínkovala (hurá).
Nechala bych ji bez plen, ta naše se teda s plínou počůrala spolehlivě vždycky, ale když je bez ní, klidně si v noci přijde říct nebo se ráno vyčůrá na záchod sama- vstává dost brzo, kolem 5.30, takže vydrží do rána.

Jo a nebudila bych ji na záchod, sousedka takhle navykla dcerku na to, že ji dává kolem 23h na záchod a musí to dělat i teď, kdy je jí 7 let. To ať se radši naučí se probudit a dojít si.
[<<Předchozích 660] Názory 661670 z 3124  [Dalších 2454 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.