| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Nočník

 Celkem 2 názorů.
 Iva, dve holky 
  • 

Re: Nočník 

(9.10.2005 11:57:54)
Zdravim, mam dve holky 3,5 a 1,5. A mam takovou zkusenost, ze v tom roce a pul nebo jeste mesic pred je ta doba nejvhodnejsi, sebrala jsem jim pliny, pocuraly se fakt jen tak cca 3 krat, pak uz sundavaly kalhoty, mladsi zacla hned sama chodit na zachod, po vzoru starsi, kolikrat ani nikomu nerekne. Zezacatku je ale potreba na to myslet a po necele hodine ji posadit curat. Z okoli od znamych vidim, ze holciny, co je pres ten rok a pul nechaly dal s plinama, se ted pocuravaji, maji dva roky i vic pryc a nejde jim to a nejde. Ale chce to prisne sebrat pliny, protoze jak jim ji den date, pak zas ne, jsou zmateny a poradne se to nenauci. Taky jsme to ne vzdy stihly, takze prvni tyden byly treba troje teplacky denne na prani. Drzim palce, preji trpelivost. Iva.
 Karolina, 13ti měsíční Matouš 
  • 

Re: Nočník 

(3.1.2006 23:42:52)
Mám kapku pocit, že nočník je pro mnoho z nás strašák - že dávat dítě na nočník je něco jako ho trápit. Často jsem dopředu složitě přemýšlela, jak to budeme řešit. Nakonec se u nás chození na nočník vyřešilo úplně přirozeně (mám trochu ostych popisovat Matouškovo vylučování, ale k tomuto tématu se bohužel jinak vyjádřit nedá :-)... Od šestinedělí (když jsem vypotřebovala povinné balení jednorázovek do porodnice) používám jen bavlněné plenky. Když jsem ráno Matouše z mokrých plenek rozbalila a nechala ho provětrat, hned se vyprázdnil. Do půl roku kakal i čtyřikrát denně, ale nemělo to žádný řád a vzhledem k tomu, že nebyl schopen sám sedět, o nočníku jsem (díky Blančiným radám v této poradně) neuvažovala. Na půl roce se jeho stolice ustálila, objevovala se 1x za den, někdy i za víc dní, ale opět bez jasného jízdního řádu. Na 10ti měsících jsem si všimla, že se pravidelně ráno po rozbalení vykaká. Nechtělo se mi v jeho nadílce přebírat a tak jsem pořídila nočník. Od té doby se tam pravidelně vyprázdňuje - někdy i večer nebo přes den - do plenek ale už nikdy, což se samozřejmě netýká močení. Nočník mu podstrkávám i přes den na vyčůrání, což on většinou automaticky udělá, mám alespoň méně praní. Neznamená to samozřejmě, že by už nepotřeboval pleny, prostě jen vystihnu moment, kdy potřebuje. Jsem zvědavá, kdy začne své svěrače ovládat natolik, aby udržel i močení. Myslím, že jednou z hlavních výhod bavlněných plenek je, že si více všímáme vylučování našich dětí, protože si ho musíme v podobě praní "odpracovat". Používám je především z těchto důvodů, stejně jako ekologických. Ekonomických rozhodně ne, investovala jsem do koupi bavlněných pampersek, ekologického pracího prášku, dopláceli jsme 4 tisíce za vodu (zpočátku jsem hodně máchala, teď už to mám vychytanější). Také nejsem žádná 100% žena v domácnosti, od šestinedělí zase pracuji, externě, převážně z domova nebo s Matouškem, tak 10 hodin týdně. Mám ale obrovskou výhodu - bezvadné a o Matouškovu přítomnost se deroucí prarodiče o patro níž...

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.