| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu CKP 4

 Celkem 2 názorů.
 Alena, 21měs.Michalka 
  • 

Re: CKP 4 

(1.9.2006 1:44:39)
Milá Petro, měla jsem možnost si přečíst takovou tabulku, kde bylo psáno kolik procent dětí c CKP různého stupně má při intensivním cvičení Vojtovy metody šanci na slušnou motoriku.U 4.stupně to bylo asi 45%. není to moc, ale je to důvod, aby se člověk jen tak nevzdával a bojoval. Naše holčička, které je 21 měs. byla nejdřív zařazena ve 3. ale postupem času jsme spadli do 4. nesedí, nechodí, začíná se otáčet na bříško. Cvičíme od 1.měs. Jde to sice strašně pomalu, protože nás ještě k tomu přes rok brzdila epilepsie, ale díky tomu, že máme vynikajicího fyzioterapeuta, to nevzdávám a věřím, že se ještě dostaneme dál. Nevím, odkud jste ani kam chodíte cvičit, ale strašně moc záleží na tom odborníkovi,který vás ve cvičení vede. pokud nejste spokojená nebo se vám stále nedaří sestavit účinný cvičební program, obraťte se zavčas na dignostické a výukové centrum Vojtovy metody Corpus v Olomouci. Jsou tam vynikajicí oborníci. Pokud byste měla zájem, poslala bych vám adresu a tel. Nevím sice jak jsou na tom s množstvím pacientů, ale za zkoušku to stojí. Strašně moc vám i Terezce držíme pěsti!!!
Alena a Michalka
 Hanka,Verunka 16 m 
  • 

Re: CKP 4 

(8.12.2006 22:29:32)
Ahojky musím se také přidat.dcerka se narodila v 36.týdnu těžkým porodem koncem pán.,váha 2900g.Ve 3 měs.jsme byly poslány na neuro.,protože měla nekoordinované pohyby a vůbec se nezvedala.Tam nám diagnostikovali CKP IV a možnost dalších potíží(DMO).Začali jsme cvičit Vojtu a během půl roku jsme se naprosto srovnali(CKP 0,pak I,pak zase 0).Dřeli jsme jak koně a prostě to vycvičily.Naše dr. to považuje za zázrak, rehabka taky(doporučovala nám ze začátku i pomoc senzibilů apod, asi jsme vypadali fakt dost bledě.)Prostě musíte cvičit a cvičit a věřit a věřit.Vyplakaly jsme obě dvě potoky slz, a teď je z našeho andílka "divočák", neunavitelný hyperaktivouš, kterého nestíhám hlídat.Počítám s nějakou mozkovou dysfunkcí,jemnou motoriku máme na "štíru" ale vše ukáže čas a já se naučila se nestresovat dopředu.Takže hodně síly a štěstí. Přejí Hanka s Verunkou.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.