Leny,
dite, ktere uz treba samo chodi kolem nabytku, ma dost zabavy na to, aby uz treba v choditku nechtelo byt. A hopsadlo me osobne prijde v nekterych smerech jeste horsi, protoze dite v takovem veku uz to dokaze poradne rozhoupat a perovat a ty otresy na pater a na kycle fakt nic moc. Co se tyce choditka, tam zas dite jezdi do vsech stran (proto je to tak nebezpecne) a nevidim duvod, aby se ucilo "chodit" pozpatku a na ruzne svetove strany.
Dite, ktere se zacina stavet, potrebuje hlavne samo "perovat". Pokud budes nekdy sledovat dite v tomto stadiu vyvoje, tak uvidis, jak se u neceho postavi, nohy dosiroka rozkrocene a bude perovat nahoru dolu. A vetsinou nakonec spadne na zadek. Muzes si ho posadit na nohu (Ty sedis na zemi s nohou natazenou pred sebe) a drzet ho za trup a ono bude perovat. Jelikoz tam ma tu nohu, tak nespadne. Deti to bavi.
Jinak pro deti, co jeste nelezou jsou dobre masaze kojencu. Urcite Te tam nauci spoustu veci, co muzete provozovat doma.
Ja jsem v Londyne a uz pred lety jsem se kvalifikovala jako ucitelka kojeneckych masazi. Mam to od Petera Walkera, ktery je tady takovy guru a prukopnik, vsechny ucitele si skoli on sam a je to celkem uznavana skola. Kdyztak muzes mrknout na http://www.thebabyswebsite.com/ . Je tam spousta zajimavych veci. Hlavne je to celkove spojene s vyvojem deti a jsou to nejen masaze, ale i ruzna cviceni. Myslim, ze takove veci jsou mnohem lepsi a prospesnejsi nez nejenom choditka a hopsatka, ale vsemozne jine "hracky", ktere udajne nase deti popozenou ve vyvoji a zarucene z nich udelaji nadprumerne fyzicky ci intelektualne zdatne jedince. Pricemz samozrejme my jako rodice muzemu u ci do dane veci dite pekne odlozit a venovat se necemu strasne dulezitemu
. Jasne ze prehanim, ale dnesni kultura ja ja ja a musim diteti koupit to a to a to, jinak bude uplne blbe a rozhodne ne IN (a s nim i ja matka samo) me fakt irituje.