Přidat odpověď
Ivaxx,
můj šestiletý syn začal v září hrát v ZUŠ na flétnu, chodí i na nauku, v září jde do školy. Sama učitelka v ZUŠce mi řekla, ať ho v tomhle věku nenutím cvičit násilím každý den.Syn někdy cvičí rád, někdy se mu nechce tak ho popostrčím a někdy prostě vynecháme.
Vím, že nemohu srovnávat flétnu s houslema a syn nehraje na dva nástroje,ale já bych asi cvičení střídala - jeden den flétna, druhý den housle (pokud by sám nechtěl cvičit na oba nástroje v jeden den. Vydržela bych určitě ještě rok a pak by se vidělo jak dál.
Spíš mi jde o to, zda dítě, které je od přírody dost nesoustředěné, není hudební genius má vůbec šanci se na ně naučit, nebo se bude pár let trápit a pak toho stejně nechá.
K tomuhle si myslím, že mohou nastat obě varianty jen dopředu neodhadnem, která to bude.
Syn začal hrát na flétnu kvůli astmatu,žádné předpoklady pro to,že mu to půjde podle mě neměl (sama jsem hrála v ZUŠ na klavír a naučila se na flétnu a kytaru,od dětství zpívám ve sboru).Nyní o synovi učitelka mluví jako o nejnadanějším žáčkovi své třídy.
Předchozí