Přidat odpověď
Já rodila v Podolí, uvedla jsem se jako alternativní rodička (mám i v porodopisu - přišla jsem na poslední chvíli s vlastní PA) a zejména jsem po porodu odmítla podepsat, že jsem byla a budu informována s výkony prováděnými na dítěti a že s nimi souhlasím (to je formulace z jejich lejstra), tak mi dali svatej pokoj - navážit jim stačilo občas, ukázku koupání mi nabídli (s díky jsem odmítla), občas se zvořile otázaly, zda něco nepotřebuju, když jsme měla dítě v posteli, tak sice něco namítaly, tak jsem pro jejich klid lehávala s jedním prsem venku, jako že kojím (celou noc).
Pupík (nechtěli jsme ho řezat) vzali v pohodě - ale v téhle souvislosti výrazně doporučuju - pokud ho chcete nechat samovolně upadnout, ať tam nedávají pupeční svorku, ale raději ho podváží tkanicí, ta svorka hrozně tlačí a blbě se s tím manipuluje.
Pak jsme ještě řešili kalmetizaci (vzali zcela v klidu), Kanavit (vzali méně v klidu) a jinak snad nic.
Jedinej zádrhel byl odnesení malého z porodního sálu a obstrukce s jeho vydáním :-( Stejně stydnul jen z toho jejich ustavičného rozbalování :-(
Předchozí