Přidat odpověď
burizonka
(bezlepkové)
mandle, oříšky, slunečnice, dýňová semínka
2 sáčky burizonů
rozinky (sušené ovoce)
2 lžíce oleje
(kokos)
2 dcl sladu (ječný nebo rýžový)
Opražíme mandle, oříšky, slunečnicová semínka, dýňová semínka - prostě vše co máme rádi a chceme mít v burizonce. Ve velkém hrnci nebo na pánvi rozehřejeme trochu oleje a přidáme cca 2 dcl ječmenné nebo rýžové sladěnky, mícháme, dokud slad nezpění. Pak přisypeme opražené oříšky atd., rozinky (popř. jiné sušené ovoce podle chuti), kokos (volitelně) a přidáme burizony (2 sáčky). Vše dobře promícháme a ještě chvíli udržujeme na plameni (asi tak 3-5 min.). Až slad začne hnědnout a bude mít tendenci se připalovat, vypneme a směs nasypeme do olejem vymazaného srnčího hřbetu (či vhodné misky) a vlhkýma rukama upěchujeme (lze dát i na plech a zatížit prkýnkem). Po zchládnutí krájíme ostrým nožem na plátky (nebo vykrajume tvary, pokud na plechu, např. trojúhelníky). Dávka je tak na dva (ty menší) srnčí hřbety.
Předchozí