Přidat odpověď
Suzann, definice prima, ale ne každý je vzdělán v mezilidských vztazích, ne každý je schopen správně odhadnout u konkrétní osoby (snachy), co bude a co nebude považováno za manipulaci a vměšování.
Takhle trocha tolerance k ne-ideálním tchýním kdyby byla.
Jenomže když se objeví teorie:"Tady velím JÁ" (snacha), tak v pořádku, já coby tchýně si to vyložím tak, že nejsem žádaná jako osoba a na druhé straně jakožto osoba svéprávná a odhadující vlastní cenu osobnosti na určité úrovni, se zase já nenechám vmanipulovat do role poslušné služebnice, která pokorně čeká za dveřmi, až jí bude dítko zapůjčeno na dobu určenou a s plánem a programem k použití.
Tu a tam (těm, které to tak nemají, se omlouvám), mi to tu opravdu připadá, že tchýně má nahradit placenou hospodyni. Jenže tchýně není placená pracovní síla, dále se nějak vytrácí úcta ke starší osobě, která patrně minimálně jedno dítě vychovala k vaší spokojenosti - tj. otce vašeho dítěte, takže lze předpokládat, že děti nehází do pece a netráví jedem na krysy a jaksi právo tchýně na projev vlastní osobnosti se tu snaží někdo polačovat opravdu na úroveň otrokyně.
Někdo by se měl tu a tam zamyslet. Netvrdím, že všechny tchýně jsou alespoň snesitelné, ale.........tchýně je tchýně a hospodyně, nebo chlůva, je hospodyně, nebo chůva. Ta vás poslechnout musí.
Předchozí