máme teď za sebou dovolenou se 4 dětma (11 m, 18m, a 2x 4 roky), jezdili jsme na kolovýlety, takže jsme se stravovali hodně po restauracích a hospodách.
Osvědčený postup:
- děti s sebou mají své hračky
- objedná se jídlo a pití, děti si jdou s jedním dospělákem hrát ven
- přinesou jídlo, dospělák přihnal dítka
- malá dítka do sedaček, velcí do židlí, vše nakrmit (velkým rozkrájet, ty se už krmí naštěstí sami)
- jeden dospělák se věnuje jenom svému jídlu, aby mohl odehnat stádo, jakmile dojí (což znamenalo hlavně ty dva čtyřleťáky...)
pokud se nedá hrát venku, tak si vybíráme pokud možno salonek, kde nebudeme rušit ostatní nebo takový stůl, kde je místo za ním, kde si můžou děti udělat lágr...
A teď v klášterní restauraci v Teplé jsme se setkali s tím, že když jsem se ptala číšníka, jestli nebudeme vadit u jednoho stolu se 2 sedačkama, číšník řekl, že je to v pořádku, a že i ostatní hosté musí na děti brát ohled - valila jsem bulvy
úžasný přístup
jídlo objednáváme "jedlé" - tj. v případě syna typu ovocné knedlíky, palačinka, svíčková apod. Prostě něco, co určitě sní, výživové zásady jdou stranou ve prospěch alespoň trochu klidného oběda a nasycení dítka