Přidat odpověď
Ahojky,
ráda bych se poradila s někým, kdo má třeba podobný problém.
V roce 2001 jsem prodělala ileofemorální flebotrombozu. Ucpání hluboké cévy která mi vede bohužel ne v lýtku, ale v oblasti malé pánve do stehna. Máme malého Matýska (leden 2005). Nyní chceme druhé a po kontrolních UZ mám tuto cévu stále plně uzavřenou, druhou tu hlavní zčásti průchodnou a jinak vytvořen oběh kolem a rozvinutý posttrombotický syndrom např. mi noha natéká a pobolívá. K tomu se objevily křečové žíly, nosím denně kompresní punčochu...jedná se o levou nohu. Pravá je v pořádku. Lékaři se nemůžou shodnout. Ve zprávě mám, že těhotenství není zcela kontraindikováno, strejda, který je lékař mi řekl, že by do těhotenství ani náhodou nešel...odborník hematolog v Hradci Králové a odborník na křečové žíly mi řekli, že pokud hodně chceme, ať otěhotníme...
Rizika jsou prý ale velká...embolka, otok nohy i smrt...v krajním případě. Bohužel ucpání jsou v té malé pánvy vlevo.
Máte někdo nějakou zkušenost nebo byste mi někdo doporučil nějaké dobré odborníky z oblasti cév a gynekologie (rizikového při právě těchto problémech)? Klidně Praha, Brno...
Mimíska bychom hodně chtěli. Každý říká, buďte rádi, že máte jedno zdravé dítě...ale kdo zažil, pochopí ten pocit...
Díky Lůca
Předchozí