Takže na trombolýze, nebo trombektomii jsi vůbec nebyla? Nevím odkud jsi, ale určitě bych to konzultovala s angiologem a cévním chirurgem. Proč ti to nezprůchodnili později, to mi není jasné?
Pochopila jsem dobře že jsi z Hradce Králové? Bohužel já jsem z Ostravy, tady bych ti doporučila konzultaci u nás v práci
ale v Hradci nikoho osobně neznám. Mrkla jsem ale do sborníků, které mám z našich vzdělávacích akcí a zjistila jsem, že nám přednášel tenhle doktor od vás - http://www.flebocentrum.cz/
A ve vaší fakultce bych se obrátila na tuto lékařku - doc. MUDr. Libuše Vodičková, CSc., je to vedoucí lékařka angio oddělení.
Přeju hodně štěstí, naši lékaři těhotenství v těchto případech nezakazují, ale zcela jistě by se snažili buď o zprůchodnění, nebo o by-pass. Pak v kombinaci s nízkomolekulárními hepariny je těhotenství sice rizikové, ale které dneska není, že
Pamatuji si na případ akutního uzávěru pánevních žil v třetím trimestru, který se u nás ve špitále řešil a to tak, že byl udělán císařský řez a matce se udělala rovnou u toho trombektomie.