Myslím Lenko, že nemít další dítě by byla horší varianta.Časem se jejich věkový rozdíl srovná a budou rádi jeden za druhého. A navíc samozřejmě nechci , aby byl ten první rozmazlený a myslel si, že je jediný na světě.
Vím, že 8 let je hodně, ale doba není moc pro rodiny s dětmi příznivá. Naši rodiče to měli s bydlením mnohem snazší. Vidím to na mých rodičích, a to jim nikdo (stejně jako nám) nepomáhal.
Jsem moc ráda za všechny zkušenosti, které jste do diskuse poslali. Hlavně těch, co jsou v podobné situaci s větším věkovým rozdílem sourozenců. Díky tomu začínám řešit dilema i třetího potomka. Nebylo by rozumné, aby mezi 2. a 3. byl opět větší věkový rozdíl. Ale myslím, že by se tím třetím stal můj současný syn poněkud odstrčený. tzn. , že by ti další dva drželi pohromadě (i když je pravda, že to taky záleží na pohlaví). Na druhou stranu můj prvorozený syn má alespoň jednu výhodu v životě. A to bratránka přesně o půl roku mladšího než je on sám. A výborně si rozumí. Akorát se nemůžou vidět tak často, protože nebydlí ve stejném městě.
Ještě jednou děkuji za vaše příspěvky a budu vděčná za další