Přidat odpověď
Kromě všech rizik, co jste tu vypsali, tak je ještě jedno, a to dost velký. Co jsem se dověděla v nemocnici, když jsem s malou ležela na neurochirurgii, byla tam holčička, co měla nádor v hlavičce, stejně jako naše Adélka, když jsme se bavily s maminkou, jak to vlastně vůbec u tak malých dětí může vzniknout, protože oběma nádor vznikl pravděpodobně už za těhotenství. Doktor jí tehdy řekl, že ty nádory jsou vlastně buňky, které se zblázní (laicky řečeno) stresem v těhotenství. Jaký musí být stres pro plod, když se blíží jehla při amniocontéze. Právě tyhle problémy mají hodně děti, jejichž matky podstoupily v těhotenství amniocentézu, kvůli triple testům, které stejně bývají falešně pozitivní a v ostatních zemích se od nich upouští. Takže bych už na amnio rozhodně nešla. To peklo, co jsem si prožila s malou, bylo strašné a nepřála bych ho ani největšímu nepříteli. Ani teď nemá člověk klid, neustálý strach před rezonancí, jestli bude všechno v pořádku. Už jsme si totiž odbyly dvě operace hlavičky. Raději nějaký důkladný ultrazvuk.
Předchozí