dámy, je rozdíl, a to vám neberu, že když má mamča 2 děti, tak se logicky musí starat taky o to starší... děvčata, já to nikomu nevnucuji a je mi naprosto lhostejno co si tom myslíte, to, že se tomu moderně říká bezplenková metoda je sice děsně krásný, leč né každy má čas u dítěte dřepákovat 24h denně a plně pozorovat.. Ano, pozoruji své dítě, vím, že čůrá přibližně po půl hodině a tak proč ji nedopřát luxus vyčůrábí se jinam, než pod sebe do pleny, ve který pak musí být bůh ví jak dlouho... a netvrděte mi, že po KAŽDÉM vyčůrání dítěte jdete a přebalíte... pokud ano, tak se v podstatě, vzato DOST zeširoka, pokoušíte o BKM....
Já osobně bych to jako BKM vyloženě nenazývala, ale prosím... a když už tady narážíte na pročůranost a prokakanost - když dítě tu plenu odmítá, sundává si ji a pláče když ji má, tak co byste dělaly? nechali ho řvát v plíně, protože se vám nechce hlídat čas???
nechci se s někým hádat jen kvůli takový pytlovině, jako je BKM a učení na nočník!! Nikdy jsme netvrdila, a ani nehodlám někdy tvrdit, že mimino, který je sotva narozený, že rozumí tomu, že na nočníku se čůrá a kaká a bla bla... ano, ono ví, že se mu chce, nějak to dá najevo, když se nepotká s odezvou, přestane se snažit, protože to, že se toto děje do pleny, je pro něj "přirozené"... neobhajuju BKM, jen říkám SVŮJ NÁZOR.. vono to to dítě netuší, nebo si vědomě nespojuje potřebu s nočníkem někdy hodně dlouho... ale taky na druhou stranu si je vědomo, někdy i docela brzo, že když se mu chce třeba kadit (to je většinou dřívější potřeba, kterou dítě rozpozná) a má plínu (a je zvyklé kadit jinam - nočník/wc/tráva/cokoliv jiného) tak se začne "rozčilovat", že takhle néé...
u nás to zatím funguje, jestli to takhle bude i druhýho špunta, to nevím, nedokážu předpovídat budoucnost!!!
takže dámy, ta která zvládá BKM, i když má doma ještě druhé nebo i víc dětí, před těma smekám. Já smekám i před ostatníma maminkama, která nedělají BKM, ale s láskou se starají o svoje děti, protože je to to nejcenější, co máme.. no není to tak? takže plenáma nočníkum zdar