| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Dojanko, ta moje teda umí plakat, řvát, vztekat se, řičet dlouze a dlouze. To, co popisuješ Ty o krokodýlích slzách dělá jen vyjímečně, když je opravdu raněná, když pro ni není důležité ukázat tomu druhému, jak moc je raněná. Moje dcerka je perfekcionistka a je na sebe hodně náročná, takže já se musím brzdit v kritice. Když na ni nevědomky ještě naložím svoje představy o tom, jak by měla situaci zvládnout, je zle. Ona to vycítí a tak se snaží nebo proti tomu vnitřně bojuje, že se zadrhne nebo zakopává apod., prostě přestane fungovat přirozeně a začne se moc soustředit na tu jednu věc. Prostě udělat věc rychle a současně perfektně nejde (pokud není člověk velmi zkušený nebo extrémně nadaný). Píšu to jen k zamyšlení, protože mě to napadlo hned, jak jsi psala "perfektní zázemí a milující rodinu", že může určité věci (stejně jako moje dcerka) cítit jako tlak. U vás to tak být nemusí, ale já když se na dítě zamračím nebo vřísknu, tak se ohradí, ale když je nátlak "milující" tak se v tom plácá, protož se ve mě vidí a chce mi moc vyhovět.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.