Vím že je to těžké, mám za sebou 2 prvotrimestrální potraty před nimiž jsem měla naprosto pohodové první a úspěšné těhotenství. Dr. mi žádné testy dělat nechtěl, prý kdyžtak až příště
A radila, tolik se nesnažit a nemyslet na to....
Když jsem znovu otěhotněla, tak vzhledem k tomu, že byla zařazena do nějakého experimentlní programu testů na štítnou žlázu (ŠŽ), podstoupila jsem ho a zjistili mi sníženou funkci. Ani nevíš, jak jsem byla překvapená, protože 2 měsíce před tím, jsem si zašla k obvodní lékařce a tam si sama nechala vyšetřit ŠŽ a vše OK, jenže ono pro těhotné platí trochu jiné normy a taky to vyšetření bylo podstatně podrobnější. Musím tedy denně brát hormony a po porodu se uvidí jak se to vyvine, ale spíš už to mám na trvalo, protože mi něco našli i na ultrazvuku ŠŽ. Doktor na endokrinologii se mým potratům nedivil, prý to tak při neléčené snížené funkci šž bývá dost často.
Takže doporučuju nechat si uděla vyšetření šž...nejlépe na endokrinologii, případně alespoň to obyč u obvodního lékaře a pak ihned jak zjistíš, že jsi těhu, vydupad si další vyšetření šž, i pokud to první vyjde v normě.
Jistě to není jediná možnost, ale bývá to hodně časté.
Držím palečky, aby si svou bolest brzy překonala