zhodnotila bych, jak moc je nebezpečné skákat, když odendáš konferenční stolek. Mám 16ti měsíčního syna a taky různě leze. Nechám ho lézt tam, kde si myslím, že nehrozí nic vážného. Tím si to ulehčuju. Ale obecně k plácnutí:
Pokud jde o nebezpečné věci, tak asi ano. Třeba jsem plácla dceru, když mi vjela na kole do silnice a to jsem jí předtím varovala. Protože jí moc neplácám a tady fakt vycítila, jak je to důležité a nebezpečné, tak to mělo svou váhu. K tomu jsem jí to plácnutí okomentovala (nerada tě plácám, ale udělala jsem to proto a proto) - to vysvětlování kvůli tomu, že holka je cíťa a moc přísnou výchovu nepotřebuju spíš naopak dodat lehkosti, legrácek. (to by bylo na jinou diskuzi
)
Malého kluka neplácám. Ne, že bych byla tak uvědomělá, ale jednak jsem vzteklá a jak bych začala, měla bych tendenci řešit tak vše. A jednak jsem to i udělala a nezabírá to. Je mu 16 měsíců a je u něj lepší např. ho z toho gauče pokaždé odtáhnout. Je to náročné, ale pak už toho nechá, nestojí mu to zato. Tvoje dcera je asi starší, tam bych to řešila nějak obdobně. Aby pocítila, že jí to za to nestojí (vzít jí s sebou do kuchyně, třebas se bude nudit s tím, že si mohla hrát, ale když neposlouchá, tak musí být v kuchyni... Nevím).A preventivně odendat konferenční stolek.
Pokud by ale jedno plácnutí pomohlo, tak bych nebyla proti, jde o to, zda pomůže..