Majo, bohužel některý maminky si ale myslí, že dát na zadek je poklesek maminky a tudíž byť na jejich dítě domlouvání a tisíceré opakování nezabírá, tak stejně domlouvají a tisíckrát opakují a nebo jako nástroj trestání používají tatínka, který sotva vleze večer do dveří je zavalen tím, co ten a onen udělal a tatínek má trest - což je největší blbost z pohledu výchovy. Na hřišti pětiletý chlapeček, který maminku úplně ignoroval, ostatním dětem likvidoval bábovičky... a ona mi tam povídala, jak je nešťastná, že kluka nikdy nebila, že to nechává jen na tatínkovi a že jí kluk už několikrát po tatínkovém výprasku řekl, "ať počká až tatínek nebude doma" To má maminka opravdu autoritu u synáčka. Docela bych pak věřila i tomu, že by taková maminka byla schopná napsat, že dítě mám vrozený odpor k autoritám
Mám dvě děti a na každé z nich platí v rozdílných situacích něco jiného. Člověk zkusí a vidí a podle toho ladí další výchovu.
Viz. já a moje sestra. Moje sestra se tzv. bála strašně rány a já zase klidně ustála výprask, jen když jsem mohla ven a řádit venku... maminka sahala raději k plácnutí, tatínek velmi záhy přišel na to, co na mě platí a dával domácí vězení. Takže jsem dost brzy tatínka poslouchala jako hodinky, maminku bohužel ne - spíše jsem ji provokovala
Prostě nejde říct, že plácnutí je hloupost a že na všechny platí postavení do kouta, nebo odvedení do jiné místnosti - dokonce i když budu mít 5 dětí, tak nemám patent na rozum při všech dětech ostatních rodičů...