Přidat odpověď
Tady jen postup vyroby (spis pro me, protoze ja nevedela, jak se presne dela):
Sójové boby namočte do studené vody. V létě, při třicetistupňových teplotách, nabobtnají za 2 hodiny, při nižších teplotách je nechte namočené 5 až 6 hodin. Potom je propláchněte čistou vodou a rozmixujte. Boby dávejte do mixéru po částech, spolu s vodou. Na rozmixování 1 kilogramu bobů potřebujete 3 litry vody. Mixujte tak dlouho, až bude z bobů řídká kaše. Čím jemnější, tím lepší. Kaši vylévejte do většího hrnce. Až všechny boby rozmixujete, přidejte do hrnce další 3 litry vody a obsah promíchejte. Pak kaši přeceďte přes plátýnko nebo přes husté síto (osvědčilo se silonové síto na mouku). Drť, která zbude na sítu, dejte do zvláštního hrnce, přidejte trochu vody a znovu ji přeceďte. Až bude sójová drť suchá, nelepkavá, znamená to, že už neobsahuje žádné mléko. (Ze zbylé drtě připravují v Číně jednoduché smažené jídlo. Říká se mu jídlo chudých. Dnes se drť většinou využívá jako krmivo pro hospodářská zvířata.) Z 1 kilogramu bobů uděláte asi 7 litrů mléka.
Předchozí