Heleď, pokud píše desatero o tom, že je vztah mezi mužem a ženou bez sňatku smilstvo... tak prostě to bude smilstvo s ochranou i bez.
Jsou lidi, který spolu spali těsně před svatbou(a nebyli na to pyšní), ale termín svatby v dohlednu a Ti lidi věděli co dělají a řešili to s Bohem... prostě nejsem žádný radikál-nikoho nesoudím, ale zase chápu i to, že někdo uvěří a opravdu se mu o 360°život obrátí a chce žít v souladu s Bohem a svým poznáním.
Mimochodem já taky ve víře tzv. vyrostla a stejně jsem obrácní prožila páč moji rodiče mě nenutili bude z Tebe to či ono, - právě tím křtem a vnitřním stavem, kdy jsem se rozhodla, že půjdu cestou víry, že podle toho zařídím i svůj život. Své děti tak vychovávám taky a jednou se taky budou rozhodovat...
V každé církvi jsou lidi zásadový, liberálnější a uvolnění. Můj švagr byl po uvěření opravdový ortodox a měla jsem s ním opravdu zpočátku problémy vyjít, teď je stále ortodoxní, ale je s ním vyjítí snazší... prostě každý jednáme dle míry svého poznání.