starší dcera se začala učit bez plen v létě, kdy jí byly 2 roky a měsíc. stejně to na ní bylo brzo, nějaké čůrání a bobek šly mimo ní - prostě si to uvědomila až v okamžiku akce. měsíc jsme se obě trápily, 4x převlečení za den, na noc plína - po tom měsíci už si skoro vždy stihla říct, ale bylo to na pikosekundy - řekla a pokud jsem jí hned nesvlíkla, počůrala se. postupně se ale vypracovala, ve 3 jsem jí vzala plínu na noc ale zakoupila nepromokavá prostěradla z Ikey - 2x se ještě počůrala, ale od té doby se dokáže vzbudit. nikdy jsem jí za to nepeskovala ani to nehrotila - myslím, že každý prostě ovládne své svěrače jindy - a utěšovala jsem se, že když se plínu neodnaučí, aspoň nepřijde v 11 o panenství
švagrová mě prudila jako žasnoucí Lucka tady, její dcera byla od 18 měsíců bez plen na den i noc - vneslo to mezi nás až nenávist, která trvá dodnes - kecy si neodpistila ani při jedné příležitosti, dokonce to pochytily i obě její děti a smály se mojí dceři, že má plínu na noc
.
nedávno se ale její máma na nějaké oslavě prořekla, že milá neteřinka se stále jěště občas přes den počůrá a v noci taky, i když má zakázáno od 17 hodin pít