Přidat odpověď
Ahoj všem, mám takový menší problém, včera okusil můj 2,5 letý syn poprvé maso (kuřecí). Stalo se to na obědě u babičky, která dělala nějakou omáčku s masem, klasicky jsem naservírovala pro sebe a syna jen rýži s omáčkou. Ovšem syn si všiml u babičky nevegetariánky toho masa na talíři a hrozně se ho dožadoval, nakonec jsme mu ho dali ochutnant a i přes mé tvrzení, že to není dobré a že mu to nebude chutnat, mi jen řekl mňam a ještě maso! Snědl další tři malé kousky a evidentně si pochutnával:-(. Jsem z toho zoufalá, představovala jsem si, že ze svých dětí budu mít vege a jak to tak vypadá, nebude to vůbec jednoduché. Jak mám reagovat jestliže se po mě syn příště bude dožadovat masa? Problém je ten, že vege jsem v okolí pouze já (manžel maso také jí), takže když se jde na návštěvu, maso dělají všude a to nemluvím o létě, kdy se venku neustále u známých griluje. Vím, že zákazem bych si moc nepomohla, to je mi jasný, ale jak dál? Setkala jste se s tím některá? Chtěla bych ze svých synů vychovat vegetariány hlavně kvůli etickým důvodům, jestliže se mi to ale nepovede, asi by mě to moc mrzelo a těžce bych se s tím vyrovnávala...
Předchozí