Přidat odpověď
Ještě než jsem dočetla ten tvůj dodatek,že trávíš hodně času s mimčem,tak jsem zrovna chtěla napsat,že ti malej s tím chováním asi chce něco naznačit,nějak se zviditelnit,jinak to není možné,5leté dítě už není tak malé,aby nevědělo,jak s hračkami zacházet.Zjistíš to jednoduše,že pokud ti občas hlídají i babičky,zeptáš se zda to dělá i u nich,pokud ne,je jasné,že toto chování platí jen na přítomnost ve vaší rodině,že se mu tam něco nelíbí.Proto si myslím,že to ve školce vůbec dělat nemusí,tak se učitelka bude věnovat všem stejně a jemu to bude připadat spravedlivé.,tak bude třeba úplně o.k.Také so myslím,že by bylo dobré se chovat úplně obráceně.Ne mu ničit a vyhazovat jeho hračky za prohřešek,ale vyzdvihnout nějakou jehý jeho dobrý úmysl a vyzdvihnout ho za to nějakou dobrůtkou,odměnou.Nevěřila bys jak to takhle opačně zabírá.Vím o čem mluvím,my jsme to měli nedavno zas s ubližováním našeho malého všem ostatním z rodiny.Tímto opačných chováním jsme ho totálně šokovali a za 5-7dní jsme měli z dítěte miláčka i ve školce,opravdu.Také si dávej pozor jak na něj mluvíš,aby věděl,že ho vnímáš,že se mu věnuješ,takže když se tě na něco ptá nebo mu něco říkáš,mluv s ním z očí do očí v jeho úrovni,klekni si k němu třeba na zem,aby neměl pocit tvé nadřazenosti,aby měl pocit,že mu rozumíš.Jsou to drobnosti,ale u nás to zabralo a mořila jsem se s ním všemožnými tresty přes rok!A ubližoval stále.Tyhle moudra mám ze semináře,na kterém jsem byla o dětech a opravdu to funguje.Hodně zdaru,narozky s ním oslav v pohodě a dobré náladě i s dárečkem
Předchozí