Ahoj,
předně moc gratuluji
Psala jsi, že tě trápí i zdravotní otázka, a tím jsem si prošla bohatě, tak ti chci napsat pár svých zkušeností. Snad si vše pamatuji ještě správně
. Tlak a cukrovku jsem řešila v těhotenství opravdu hodně, měla jsem i preeklampsii která se teda naštěstí nestihla rozběhnout úplně.
Tlak v těhu jde rozhodně pohlídat. Od začátku těhotenství lze brát Dopegyt. Začíná se 1X po 8hod, dávku lze postupně zvyšovat dle potíží až na 2tbl po 6hod. Když už nezabírá lze k této nejvyšší kombinaci přidat i Vasocardin. To, že máš tlakoměr je obrovská výhoda. Hlavně potíže s tlakem nahlas obvoďákovi, aby tě v těhu hlídal internista. Pokud je problém jenom s tlakem, tak to vlastně problém není
. Mně zavřeli do nemocnice v okamžiku kombinace špatné jaterní testy (selhávala mi játra), těhotenská cukrovka, vysoký tlak, otoky, bílkovina v moči - to byl 16tt. K měření tlaku tlaku jsou nutné i pravidelné odběry krve a moče, laboratorní rozbor, ne lakmusové papírky.
Jinak tě mohu ujistit, že opravdu každé těhotenství je jiné. V těhotenství s dvojčaty jsem byla zdravá jako řípa a pořád jsem se na každé kontrole divila, že je vše vpořádku
. Nějak jsem nebyla zvyklá nemít žádný průser...