Přidat odpověď
Xantipo, dej si pohov, myslím, že svoje děti nebiju, a aky si myslím, že JEDNO plácnnutí rukou nebo i tou vařechou nenímlácení, ale to je jedno
stejně tak si myslím, že morálka dětí a mládeže na západě, kde začali se zákazama fyzických trestů, není nijak dobrá
ale narozíl od tebe nejsem fanatik, takže si nemysím, že ten, kdo vychovává jinak než já vychovává špatně, já jsem se jenom snažila ukázat důvod a hlavně ten fakt, že o obččas nejde tak, aj bysme si příáli.
ano, máme za dsebou období, kdy malý potřeboval dostat na zadek, přes ruku, mít nad sebou občas i tu vařechu (dostal, neboli jedno plácnutí, asi 5x, jo, když to jinak nešlo...)
toto období máme zdárně za sebou
po dlouhé době jsem ho dnes plácla rukou po ručičce, a víš proč? protože si za jízdy otvíral dveře auta, bohužel dosáhne a bohužel starý auto nemá pojistku a bohužel to nea ne pochopit
a představ si, už to neudělal ani jednou, a to jsem s ním jezdila doceal dlouho
a zase máme před sebou několik dní nebo týdnů, kdy bude stačít domluva
starší si dveře otevřít za jízdy neuměli ,stejně jako se prostřední ještě v 7 letech neumí odepnout z pásů, nejmladší to uí už teď a nedělá to jenom proto, že mu hrozím tím, že zase dostne po ručičce, radši přestane
takže takto ohromně mlátím svoje děti, ale to je jedno
u batolat něco milionkrát vysvětlovt někdy není čas, někdy nechápou, takže jedno plácnutí je účinnější a to i podle psychologů
a dokud odmítal brát na vědomí jakoukoliv autoritu (proč se k tomu dostal až ve dvou letech nebudu rozebírat), bylo potřeba nahradit se nějalkou věcí, kterou bude brát na vědomí, proto ta vařecha, té se bál
postupně přešel k normálnímu chování a normálnímu vztahu
jsou totiž složitější případy, než si umíte představit, ale to je jedno
Předchozí