My všechno mléko po přivezení hned zahřejeme na vysokou teplotu, ale nevaříme. Pak ho necháme zchladnout a pak teprve děláme ten jogurt či sýr. Něco dáme do petky a do lednice k vypití.
My jsme kdysi dostali od ježíška "sýrovač". Jsou to takové nádoby, do kterých se nalije to sražené mléko a nechá odkapávat syrovátka. Dostali jsme k tomu nějaké kultúry, takže jsme zkoušeli hermelín a nivu. Hermelín se docela povedl, niva vůbec. Ono to pak dá dost práce při tom zrání. Musí se to denně přetáčet, udržovat nějaká teplota, což u nás v paneláku je dost nereálné. Proto se nám vlastně nakonec osvěčil pouze ten sýr z jogurtu. Asi nejpodobnější je tomu žervé. Ostatní je moc náročné na podmínky a dlouhodobé sledování.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.