Přidat odpověď
Dost často je to právě ten chybějící muž, který vede k tomu,že někdo skončí u 1 dítěte nebo žádného a ne POHODLNOST.
Slyším často u kamarádky, že její spolužačka by byla tak skvělá matka,to je hrozná škoda,že děti nemá.
Je rozvedená a současný přítel děti již měl.Nevyšlo to.
Ovšem taková žena, která vyrábí adventní kalendáře,dorty a další věci pro dítě své kamarádky nebyla jistě pohodlná na to,aby neměla dítě své dítě,ale "nebyli lidi" a pak už třeba faktor věk.
Některé takové si dítě nahradí psem...
To by tedy musely být pohodlné i vůči psům,se kterým jsou taky starosti a taky jsou to povinnosti.
Znám hodně holek, které nedošly k dítěti ani přes umělé oplodnění a navíc i s tím začaly ve vyšším věku,pak už je to opět faktor času a věku a opět přichází na řadu pes ze kterého se stává dítě.
A jsou takové,které nechtěly být svobodné matky,nechtěly mít dítě bez partnera.
Nenacházím ve svém okolí ovšem žádný příklad ženy,která by dítě neměla z pohodlnosti.
Naopak často jsem slyšela od bezdětných,že závidí těm co dětem mají.
Dost často jsem slyšela i od matek jedináčků,že litují,že neměly více dětí.
Pokud litují,asi to nebyla pohodlnost,prostě to nevyšlo z různých důvodů.
Asi jako by někdo tvrdil, že Lucie Bílá je pohodlná a proto má jen jedno dítě.
Ty ženy mají podobné důvody či okolnosti života, osudu jako třeba ona.
A u ní zrovna je známo,že dětí chtěla mít více.
Ale pohodlnost ???
Paradoxně pak i ty ženy, které by k tomu měly vynikající materiální zázemí zůstanou bez dětí a ty, které mají problémy finanční je jich mají hodně.
Spravedlnost neexistuje a dá se to aplikovat i na tomto případě,počet dětí či bezdětnost úplná.
Já to považuji za smutné a za výsměch, když to někomu nevyjde jak si to představoval,aby to bylo nazýváno pohodlností.
Předchozí