Osobni zkusenost s Alpinem nemam, podle fotek mi pripada ok, kvalitou ovsem opravdu rozhodne nekde jinde nez treba Manduca nebo Ergo.
Velke vyhrady bych ale mela smerem k velikosti a strihu - uzke a vysoke. I na fotkach je jasne videt, ze nosenecek neni tak velky/stary, a presto nema nositko od kolinka ke kolinku a nozicky mu klimbaji dolu, neni v te spravne podsazene poloze. Takze do 30 kg bych to rozhodne nevidela. Moje temer 7mi leta "tezkotonazni" dcera ma 26 kg a v takovemto nositku by vypadala jako v klokance (nohy by ji visely dolu). Mozna namitnete, ze ta spravna podsazena poloha u vetsich deti nebo predskolaku neni tak dulezita, ale zkuste si jako dospely v takove poloze chvili sedet
Pokud bych jako nosicka mela volit, tak si nositko Alpino rozhodne nekoupim.
Radeji bych volila jinou osvedcenou a vychytanou znacku, jako napriklad Skaldino, ktere je primo zamerene na vetsi batolata (ktera odrostou z Manducy ci Erga). Ja sama take batoleci nositka vyrabim a vzhledem k velikostnimu a vahovemu rozsahu deti je delam ve trech velikostech.
Je sice hezke jednou zainvestovat a nositko pouzivat po celou dobu, ale pokud vezmete v uvahu, jak dite roste, tak je nesmysl, aby clovek mel jedno jedine nositko od narozeni do 3,4,5ti let...obleceni prece take nekupujete na 5 let...
pro srovnani fotky oproti Alpinu...Skaldino (nosenec 2,5 roku, 14 kg):
petite panda (nosenec 22 mesicu, 12 kg):