| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Kudlo, ono to taky tak úplně není pravda, malé dítě mě může "potrestat" třeba tím, že když spěchám tak se bude schválně loudat, protože je naštvané, že nejdeme na hřiště a místo toho spěcháme třeba domů.

Tohle je všeoběcně:
V naší společnosti je hodně zakořeněn trest a odměna. V podstatě se lze alespoň pro začátek držet toho, že co s danou věcí nesouvisí je vždy trest = rozbité okno - domácí vězení nebo facka. U nás doma vztáhnu ruku na dítě jen když jsem v dosti špatném emocionálním stavu, bohužel často nesouvisejícím s jednáním dítěte a taky mě pochopitelně jako nikoho kdo není patologický sadista netěší takovou věc udělat. Třetí věc proti "dát na zadek" a vůbec trestům je u mě to, že dítě je v tu chvíli naštvané a taky ponížené a já nevím co taková negativní emoce může vyvolat.

Pilar, myslím, že to zvládáš dobře, taky bych dala najevo dceři (já mám teda kluky~;)), že za ní stojím a že její pocity jsou normální. Podpořila bych jí v tom aby babičce řekla co cítí, ale dala bych si velký pozor na to abych dcerku neusměrňovala v tom co má cítit.
Pro tebe to jistě je také nepříjemná situace, řešíš zklamání své dcery a taky jsi počítala, že si jí babička vezme a připravila sis třeba jiný program. Tzn. i ty můžeš ventilovat své pocity s babičkou a nejlépe obě najednou ať dcera vidí, že i ty tohle řešíš a jak. Přeju ať to zvládnete a hlavně ať se babička vzpamatuje.~;((

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.