| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Vokounko,

no já jsem nepřiměřeně racionální, tak bacha, abych se do toho teď nějak teoreticky nezamotala!

Píšeš: "přišlo mi vždycky tak nějak přirozené, že je mít budu" - to znamená: ta myšlenka, že budeš mít děti, ti byla blízká, citově blízká, brala jsi to jako normální běh života. A já už jsem si naproti tomu jako malá říkala, že to je zvláštní, že ženy mají děti, ale že to asi pochopím, až budu větší, a že to taky tak budu cítit. A větší už jsem :-) a nic necítím (ani když vidím děti, ani když se snažím si mateřství představit).

Ananta se mě ptala, jestli někdy nepochybuju. Já jsem jí psala, že jo, že o tom přemýšlím - ale protože mi chybí ten cit, touha po dětech, tak můžu zvažovat jen racionální důvody. Výše v diskusi jsem je zformulovala "negativně" (abych nebyla divná, abych nelitovala, abych nebyla sama, abych se lépe vyrovnala se smrtí...). Tyhle důvody mi připadají "nedostatečné", protože si člověk z jiného člověka (dítěte) vlastně dělá jen nějaký prostředek k něčemu jinému (k vyřešení vlastních životních postojů). A v situaci člověka jako já, který po dítěti citem netouží, mi to tak nějak nepřipadá fér vůči tomu dítěti.

Ony se určitě dají zformulovat i "pozitivní" racionální důvody (jak jsi psala ty - chci znovu poznávat svět naivníma očima, chci svou lásku a zkušenosti předat dál), ale ty se k rozhodovacím motivům budou přidružovat spíš u lidí, kteří už citem touží. Já i když si to takhle přečtu a odříkám, tak to na mě nefunguje (nedokážu se vcítit do "poznávání světa naivníma očima", necítím potřebu předávat svou lásku a zkušenosti).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.