| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pawllo, já so to celkem dovedu představit, můj syn má nějakou tu sbírku různých dys........ a k tomu v té době LMD, projevující se hyperaktivitou a snaha nacpat ho tenkrát do speciální školy byla taky a to dokonce i přes to, že jsem v té době sama tehdy ještě studovala speciální pedagogiku a sama učila a ten tlak byl od přímých kolegyň.
Jo, od "odborníků" je to na pár facek a komunikační servítky vůči nim jsem si opravdu nebrala, to přiznávám.
Ač léta mimo tento obor, nedávno jsem se musela "vytasit s odborností a titulem", jednalo se o řešení šikany u nejmladšího syna.
Problém je, že pedagogické fakulty se příliš úzce zaměřují na samotnou výuku a příprava na "to okolo", ať už je to znalost a schopnost vypořádávat se s různými poruchami učení a chování, komunikace s rodiči a žáky, notně pokulhává. Dobrý učitel to má v sobě, ti ostatní ten dar nemají a nikdo je to neučí.
Problém je v tom, že ještě donedávna se tato problematika řešila prostou specializací školy, která ovšem byla na úkor kvality a rozsahu výuky, kdy žák byl do budoucího života navždy - dá se říct doživotně, handicapován.
Další problém je, že ředietel školy mnohdy přistoupí na zdánlivě líbivou integraci, aniž by zvážil možnosti školy a především schopnosti pedagogů, které řídí.
Sama jsem se za těch 8 let setkala s jedním, jediným, skutečně nezvladatelným žákem a u toho se později projevila psychiatrická choroba.
Nezbývá, než tomu čelit a hledat školu reálně schopnou se s takovou problematikou vypořádat - skutečně, protože pouhá ochota nestačí.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.