Tak jsem tak trochu z rychlíku shlédla dokument Without my daughter, který natočili s tatínkem Mahtob, jako reakci na film (a knihu) Bez dcerky neodejdu. Trochu více jsem se zasoustředila na začátek. Bozorg Mahmoody tam říká něco v tom smyslu, že je ve filmu vykreslen jako bijič žen, únosce, pak říká něco jako (dokument je bohužel jenom v angličtině) že jediným jeho hříchem je, že moc miloval svou dceru. Ukazuje tam (snad jsem to dobře pochopila) dvorek, kde viděl svou dceru naposled, pak tam hovoří kamarádka (americká) té Betty, měla stejnou dcerku, která se kamarádila s její dcerkou a dosud žije v Íránu. Říká, že něco v té knize je pravda (jako že byly kamarádky), ale že jinak jsou to dost lži. Pak tam společně ještě s jedním pánem tvrdí, že oni měli normálně v plánu se vrátit, ale že Betty chtěla mít všechno hned a že zdrhla proto, aby mohla napsat knihu a vydělat spoustu peněz. Pak je tam vykresleno, jak tatínek Mahtob se jí snaží najít, přes internet hledá telefonní číslo (studentské čislo na univerzitu, kde studovala), jak se jí snaží volat, kamsi se pak nakonec dovolal, ale nevěděl, jestli mluvil se svou dcerou, daná osoba (žena) telefon položila. Také se rozjel do Finska (protože do Ameriky mu nedali vízum) a pozval dceru (přes emaily) aby se tam za ním dostavila. Všechno bezvýsledně. Také se tam rozebírá soud a rozhodnutí, které proběhlo bez jeho přítomnosti, v Americe mu propadl majetek, ukazuje svůj bývalý dům, také se tam řeší politické pozadí, ta kamarádka říká cosi v tom, že kniha zhoršila americko íránské vztahy, řeší se tam, jestli by měl tatínek větší šance setkat se s dcerou, kdyby byl například Kanaďan a tak různě. No nakonec ten pán (to už v dokumentu není) zemřel před rokem v sedmdesáti letech, svou dceru nikdy neviděl. Snad jsem to všechno pochopila správně a nešířím tady bludy