woooow - úplně žasnu, že holčiny, který měsíční kontinuální čočky nenosí, je tak vehementně kritizují
souhlasím lucigem, že jsou to zastaralé informace.
používám stejnou značku jako lucig, žádné problémy nemám. doporučila jsem je dalším 2 kamarádkám a ty si to neůžou také vynachválit. ráno maximálně může nastat pocit suchého oka, někdy (ale fakt hodně vyjímečně) se může stát, že jí po ránu vymrknu. no tak znova nasadím a jede se dál. nebo se dají pořídit kapky do očí speciální pro kontaktní čočky.
to že se čočky vyndavají, aby oči dýchaly, je volovina - kontinuální jsou dělaný z takového materiálu, který dýchání oka dovoluje sám o sobě a spíš se vyndavání nedoporučuje (někdy je vyndat musíš, abys je vyčistila, protože po vydatném pláči já vidím jak v mlze, ale zase kolikrát do roka vydatně pláčeš, že?
nějaký fňukání nepočítám, teď v těhu natahuju u každý reklamy a to je v pohodě). já je bez přestávky používám 3 roky a dioptrie se mi nehnuly ani o prd.
jo někdo tu psal, že mu je oční nedoporučil... mě očař řekl, že pokud je nosím a nedělají mi problémy, mám být jedině ráda
takže za sebe a další 2 holky maximálně doporučuju (někdo je v oku snést nemusí, každý to má jinak), ale minimálně to vyzkoušej, protože to stojí za to. ráno se probudit a vidět, to je kráááása