Přidat odpověď
Mishacku, tak je řiď slovně, už jsou dost velký na ovládání hlasem a ne manuální... Zapojuj je do práce, věšení prádla, vysávání (u nás teda musí jet 2 vysavače, jeden ruční, jeden velkej, aby mohly vysávat obě děti zaráz a vysávají bez té násady, jen hadicí, takže to jde pomalu a mě co trvá 5 minut, jim půl hodiny, ale výsledek je dost podobný, je to baví a já mám prostor pro dělání jiných věcí - nebo ležení na pohovce), utírání kuchyňských dvířek mokrou hadýrkou, když se počurají tak je nechat jít vymáchat tepláky a utřít po sobě louži na zemi... apod. Zapoj je, jsou na to už dost velcí (píšu věci, co dělá dvouletá, ta jede už v podstatě výhradně na voice režim, na manuál občas venku u silnice). Nech je samotné oblíkat - jasně, bude to teď třeba trvat dýl, ale z dlouhodobého hlediska se ti to oplatí, budou soběstačnější a schopnější a ty si trochu odfrkneš.
Držím ti palce, dlouhodobě se takhle, jak ty jedeš, jet nedá...
Já sama bych ještě možná to večerní usínání zkusila pořešit s homeopatem nebo s bylinkářem či s někým, kdo zná náš režim dne, poněvadž tam mi přijde, že něco je někde špatně (i kdyby to bylo jen to, že tě tak kluci terorizují, protože si v těch chvilkách užívá každý svoji individuální plnou tvoji pozornost... o tom to noční buzení bývá celkem často).
Předchozí