Přidat odpověď
dělám maso na karamelu - do pekáčku dám 2 lžíce oleje a na plotně ho rozehřeju, přisypu tak 3 lžíce cukru (krystal, krupice, to je fuk), a míchám míchám. Pak na to vložím kousky kuřete i s kůží (nejraději kuřecí špalíčky - tak 10, ale je to dobré třeba i z 1,5kg krůtího nakrájeného na větší kostky), bacha - prská to, a osmažím - na tom mase se zachytí ten karamel (co se zachytí na hrnci nevadí, odvaří se do omáčky). Pak zaliju vařící vodou (hodně) a dám do trouby péct. Na pánvi si rozpustím trochu másla, osmahnu na něm krátce jarní cibulky (bílé i zelené části nadrobno nakrájené), pokud nemám tak klasickou cibuli + pórek, 2 velké nahrubo nastrouhané mrkve a trochu česneku, lze i zázvor kdo má rád. Přidám do trouby k masu, ještě do toho zamíchám 4 lžíce sladké sojové omáčky). Peču přes hodinu - ta mrkev se skoro jakoby rozpustí a umocní nasládlou chuť karamelu, je to "žraso". Jíme s rýží.
Předchozí