Jé Makovko, já tě tak chápu. Měla jsem dvě děti za sebou po 18ti měsících, nikdy jsem o počtu dětí nijak zvlášť neuvažovala, ale za nějaký čas jsem věděla, že to 3. prostě chci, ani nevím vlastně proč, jsme standardní rodina, dvě děti, kluk a holka
, takže bychom měli mít vlastně splněno a já nejsem čistokrevný mateřský typ. Tak čekáme 3. prďolku, vylíhne se letos na Ježíška
a jsem tak ráda a manžel taky. Rozestup teda budu mít menší (5 a 3,5 roku).
Nejvíc se mi líbí to těšení se dětí na sourozence, starší byl třeba s tátou na návštěvě u známých a nabídli mu koblížek, tak je poprosil, ať mu půlku schovají do sáčku, že to přinese mamince a miminku
, no mě to dojalo
Vnímám to jako obrovské plus pro ty děti, i pro rodinu jako celek. Bude to sice náročnější, ale snad to bude stát za to
Reakce jsou různé, většinou teda pozitivní, rodina to bere v pohodě, navíc manžel je ze 4 dětí, jeho ségra má taky 3 děti. Přátelé nám fandí, někteří známí se teda trochu pozastavují (3 děti, v dnešní době....), někdo si dokonce myslí, že to byla nehoda. Ale v našem okolí je teda trojdětných rodin poměrně hodně, takže nejsme za žádné exoty.
Přeju hezké snažení