Přidat odpověď
Ahoj,
veškerou nepopulární zeleninu s úspěchem propašuju do placiček z bulguru nebo slaného nákypu. Recept je jednoduchý: 250g bulguru, 120g červené čočky, trocha cibulky, jakákoliv zelenina (teď v zimě převážně kořenová včetně celeru nebo růžičková kapusta), zeleninový (bio) bujón. Cibulku nechat zesklovatět, vhodit nastrouhanou zaleninu, bulgur, čočku a cca 1l vývaru. Vařit až se tekutina vsákne, pak přidat 2 vejce a popř.strouhnku nebo trochu mouky. Uplácám placičky a na trochu oliv.oleje smažím, pak nechám přebytečný olej vsáknout do papírových utěrek.Taktéž možno směs zapéct. Jako příloha na podzim vhodné grilovaný lilek (kolečka) a papriky,popř.naložené papriky, dobré pečivo a nějaký jogurtový dressink.
Dobrou chuť
PS: taky dělám z celeru salát, jen místo majolky používám kys.smetanu nebo jogurt s trochou majonézy
Předchozí