Přidat odpověď
"v plném rozsahu" - to je právě ono. Pro každého je ten "plný obsah" něco jiného....
Když jsme třeba ještě neměli děti, odjela jsem na rok do UK, manžel tady rekonstruoval byt (začal tím že všechno - všechny příčky a umakarty a starý podlahy vyboural, já v tom bordelu nemohla přežít, tak jsme se dohodli že já odjedu a on bude mít rok na to dát do nějak do kupy - po svým, bez mýho kibicování. No, hádej kolikrát za ten rok asi vaři. 0x, pokud nepočítám čaj a párky (na střídačku ve varné konvici, kuchyň ještě nestála, jinak v práci nebo u mámy nebo někde v hospůdce). Hádej kolikrát za ten rok pral. 0x. Pračka byla plesnivá když jsem přijela. Hádej kolikrát za ten rok žehlil. 0x - stejně jako o praní se i o žehlení postarala v nejnutnějším případě maminka, jinak si došel koupit nová trička, boxerky, ponožky a šmytec. Nicméně - za ten rok to fakt stihl (vyzdít nové příčky, položit nové podlahy, zavést elektriku, obložit koupelnu, vymalovat... s celkem minimálními náklady).
PŘESTO - všechny tyhle domácí práce DOKÁŽE udělat, když je to potřeba nebo když ho požádám. Není to o tom že by je nedokázal nebo nechtěl dělat. ale když je NEPOTŘEBUJE, dělat to zkrátka nebude.... že. Dneska spolu žijeme úplně v pohodě, není žádnej lenoch, je všímavej a zvládá spoustu věcí - včera jsem byla ve škole, on nejdříve jel ráno do práce (od 4 do 7), pak se vrátil, dal dětem snídani, já jsem odjela. Oni spravili 2 kliky, botník, uklidili kuchyň (dokonce i vytřel poněvadž junior si nějak zapoměl hlídat čůrání), uvařil buřtguláš - výtečnej (napoprvé, jako Pája), a pověsil prádlo. S dětma venku byl taky. Vrátila jsem se v půl sedmý večer úplně vyždímaná, dostala jsem ohřátý guláš a teplý čaj a šla jsem si lehnout. Vysprchoval děti a dal je spát, pak mi přišel říct že si jde na 2 piva.
Takže já ocením, že dokáže dělat ty věci tehdy, když jsou potřeba. Ne jen tak na ukázku aby se neřeklo.
Předchozí