Přidat odpověď
Ahoj, moje dcera mela prokazanou alergii na bilkovinu KM a vajicka. Doporucili nam vynechat jeste veskere orisky, med a ryby. Dcera ryzove mleko nechtela, davala jsem ji sojove od Provamelu, protoze je bio a neni z geneticky modifikovane soji (teda jestli se tomu da verit). Bylo to narocne obdobi, kojila jsem ji do 18ti mesicu, takze jsme byly na diete obe. Je potreba davat pozor na kupovane potraviny, kde je plno ruznych dodatku a casto to byva prave laktoza nebo vajecny lecitin. Vhodne potraviny se daji sehnat hlavne v obchodech s bio potravinami, ale je to samozrejme drazsi. Kvuli vapniku jsem dceri hodne varila brokolici a obilovinu quinoa (ta ma ale hodne specifickou chut, tu mi jedla jen v hovezim vyvaru, jako prilohu ne). Diety se dcera drzela velmi striktne a po druhem roce alergie vymizela. Je ovsem fakt, ze atopicky exem nemusi byt zpusobeny alergii. Ja ho mam od detstvi a pokud vim, zadnou alergii nemam. Zhorsuje se to hlavne v zime kvuli suchemu vzduchu, hodne se mi to zhorsilo po porodu. Tak asi tak. Hodne stesti.
Předchozí