Jájo,
tchán je drobnovčelař, má tři až pět včelstev a točí z nich tak 150 kilo medu ročně, podle sezóny. Není to na zbohatnutí, ale drobný přívýdělek ano a alternativa k čučení na televizi určitě.
Nevím jak často se zlomí rýč, asi s ním pracuješ nějak nestandardně. Naše rodina si třeba pěstuje vlastní brambory (taková čerstvá brambora ve srovnání s tou z krámu je naprosto nesrovnatelná) a náklady jsou jen sadba brambor, rozuměj to jsou takové ty scvrklé malé, co zbyly ve sklepě z loňska a jedlé už moc nejsou, popř. se za hubičku koupí od souseda.
Myslím, že o těch nákladech to není (třeba z jednoho pytlíku semínek cuket jsme letos vyseli čtyři rostliny a ty nám daly tak 50 kilo cuket... zkus to propočítat na obchodní cenu, a těch rýčů jsme u toho fakt tolik nezlomili), ale je to prostě o tom, že dnes se tráví volný čas jinak, to hrabání se v hlíně prostě už není tak oblíbené (a když už být na zahradě, tak tam radši grilovat nebo se cákat v bazénu, že jo...), jsou kolem nás onačejší lákadla. To je prostě fakt, že se člověk musí urvat od internetu/TV aby šel tu cuketu vysadit. I u nás to rok od roku víc vázne
a stojí a padá to už prakticky pouze na tom, že čerstvě utržená cuketa/okurka/paprika/brambora/mrkev (dosaď cokoli) nám chutná o tolik víc než koupená ze supermarketu (dovezená z Belgie), že se od toho internetu teda zatím každý rok aspoň v omezené míře urvem