Přidat odpověď
Inzulo,ale Abraham byl v naprosto jiné situaci než jsi ty,byl zvyklý obětovat zvířata (asi i bojovat s jinými kmeny). Technická záležitost toho zabití,pro nás sice nepředstavitelná,nepředstavitelně těžká,je v tom příběhu asi vedlejší. Jde hlavně o tu ochotu vzdát se toho nejcenějšího co mám. Dát Boha skutečně na první místo.
Čti dál,Bůh zadržel Abrahamovi ruku a Izák nebyl obětován,a později sám Bůh dal svého syna jako oběť aby spasil nás.
Navíc si myslím,že Abraham měl takovou zkušenost s Bohem, že věděl,že by Izákovi nezajistil žádnou budoucnost,věděl že především Izákovi by uškodil víc odmítnutím,té oběti než když ho zabije.
Celé jejich životy,všechno, záviselo na Bohu. Bez Něj by v těch podmínkách, v té době nepřežili.
Pro mně je Abaham příklad člověka,který je hodně s Bohem,naslouchá mu a bere ho vážně.
Odpověď na otázku:nezabyla bych,jak pasala Monty,myslím že by to po mě Bůh ani nechtěl, možná po mě ale chce,abych si uvědomila,že všechno co mám je od Něho,že by to taky nemuselo být, a ještě abych se ztišila a víc vnímala Jeho slova.
Předchozí