zajímavá věc se mi tuhle přihodila. Šla jsem do práce podepsat smlouvu na jeden den v týdnu. A kolegyně mi povídá:" jé ty vypadáš odpočinutě, dřív jsi byla taková strhaná. No je vidět, že na rodičovský často odpočíváš a prospívá ti to". Tak jsem si říkala, sakra to si nepamatuje jaký to bylo doma se dvěma malými dětmi ? Nebo dneska jedna známá, kterou jsem potkala v nákupním centru: " my bychom taky byli radši doma s dítětem jako ty, než chodili do práce" Podotýkám známá má čtyřleté dítě a pracuje teprve rok. Řekla jsem si, jakou má krátkou paměť a pak jsem přemýšlela o tom, jestli se opravdu tak snadno zapomíná co všechno obnáší být matkou 24/7. Brigádničím od svých 16 ti let, jednu dobu jsem měla dvě náročná zaměstnání. Moje práce je velmi psychicky náročná. A přesto si myslím, že být na rodičovský dovolený je ten nejpracnější (i když skvělej) job jakej jsem kdy měla.
Jak je to u vás ? Vím, že se práce doma s dětmi a zaměstnání třeba sekretářky či jakýkoliv jiný nedá srovnávat, ale zajímalo by mě co vás vyčerpávalo či vyčerpává víc. Já se do práce strašně na ten jeden den těším, jak si odpočinu a naberu síly.Být kuchařkou, uklízečkou, mazličkou
, učitelkou výtvarné výchovy, mašinkou,boxovacím pytlem, koníkem, mediátorem, terapeutem, parťákem do divadelný hry, doktorkou, pradlenou, logističkou a plánovačkou totiž sakra není jednoduchá práce.
Tak sem s vašimi názory už se těším